AKTUALIZÁCIA: Za výpadok Českej televízie nemôže kybernetický útok

NETKY.SK • 11 Február 2022, 13:40 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Za výpadok Českej televízie nemôže kybernetický útok

PRAHA – Webstránku športového kanálu Českej televízie ochromili v piatok technické problémy. K výpadku webu ČT Sport došlo počas prenosu hokejového zápasu ČR - Švajčiarsko z olympijských hier v Pekingu. Dôvodom výpadku bolo zahltenie webu divákmi, a nie kybernetický útok, ako to pôvodne uvádzala samotná ČT.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 11. februára 16:55

 

Väčšinu prvej tretiny zmieneného hokejového zápasu vysielala dopoludnia ČT aj v televízii, potom však prepla na iný olympijský šport a hokej mohli diváci ďalej sledovať už len na webe. Po jeho zahltení presunuli prenos z hokejového zápasu na núdzovú webstránku, informuje portál Novinky.cz.

 

img

 

ČT najskôr na Twitteri uviedla, že čelí ďalšiemu zo série kybernetických útokov. Neskôr však hovorkyňa Karolína Blinková spresnila, že vzniknuté problémy boli len technického charakteru a vyvolali ich hokejoví fanúšikovia, ktorí sa na internetovú stránku stanice ČT Sport presunuli, keď ČT namiesto hokeja pustila ženský biatlon.

 

„Odporúčame pripájať sa k sledovaniu športových udalostí niekoľko minút pred ich začiatkom, keď je sieť menej zaťažená,“ uviedla ČT neskôr na Twitteri.

 

Pôvodný článok

 

Verejnoprávna ČT na svojom twitterovom účte napísala, že „práve teraz čelí naozaj masívnemu kybernetickému útoku“, poprosila divákov o zhovievavosť a dodala, že „robí, čo môže“. „Odporúčame sa na sledovanie športových udalostí pripájať niekoľko minút pred ich začiatkom, keď je sieť menej zaťažená,“ dodala televízia.

 

 

Z webu ctsport.cz presunula Česká televízia prenos na núdzové stránky sport-static.ceskatelevize.cz. Hokejový zápas neprenášal televízny kanál ČT Sport, tam išiel biatlonový šprint žien. Po skončení biatlonu sa tretia tretina zápasu vysielala na televíznom kanáli ČT Sport.

 

img

 

ČT postihujú kybernetické útoky DDoS. Prvé výpadky hlásila televízia už pred prenosom slávnostného olympijského ceremoniálu v piatok 4. februára a potom aj v sobotu dopoludnia. Útoky sú väčšinou načasované na nejaký prenos s účasťou českých športovcov. Útok DDoS (Distributed Denial of Service) prebieha vždy rovnako. Státisíce počítačov začnú pristupovať v jeden okamih na konkrétny server. Ten obvykle nezvládne spracovanie takého veľkého množstva požiadaviek a "spadne". Pre bežných užívateľov sa táto napadnutá stránka tvári ako nedostupná, píšu Novinky.cz.

 

Možno vás zaujme: Austrália zaradila koaly medzi ohrozené druhy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies