SPOMÍNAME: Uplynulo 10 rokov od teroristického útoku na slovenských vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 28 December 2023, 08:45 • 2 min
SPOMÍNAME: Uplynulo 10 rokov od teroristického útoku na slovenských vojakov v Afganistane

Vojaci zahynuli v období sviatkov mieru a pokoja, kedy ďaleko od svojich rodín prispievali k zaisťovaniu bezpečnosti a stability v tomto regióne.

slovakia

left justify in out

Včera to bolo presne rokov, čo pri útoku na konvoj v Afganistane vyhasli životy príslušníkov Ozbrojených síl SR Edmunda Makovníka a Patrika Fraštiu, informuje o tom správa Ministerstva obrany SR.

Obaja vojaci boli členmi elitného 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline pôsobiacimi v operácii medzinárodného krízového manažmentu ISAF v Afganistane.

O život prišli pri hanebnom útoku samovražedného atentátnika s autom naloženým výbušninami, ku ktorému sa prihlásilo radikálne hnutie Taliban, stojace za mnohými teroristickými útokmi. 

"A hoci ani po desiatich rokoch nemožno bolesť zo straty hrdinov vymazať, ich rodiny môžu byť hrdé na ich službu a obetu. Edmund Makovník bol in memoriam povýšený do hodnosti kapitána. Patrika Fraštiu povýšili in memoriam do hodnosti rotmajstra. Česť ich pamiatke!", dodáva správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: MO SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies