Dubaj je ideálna destinácia na dovolenku v januári

NETKY.SK • 22 Január 2023, 20:00 • 2 min
Dubaj je ideálna destinácia na dovolenku v januári

Dovolenka za teplom počas zimných mesiacov je vždy dobrý nápad. Inak tomu nie je ani pri Slovákmi čoraz obľúbenejším Dubajom. Prečo je práve január najlepším mesiacom na návštevu Spojených arabských emirátov?

slovakia

left justify in out

Najlepším mesiacom na návštevu Dubaja je nepochybne mesiac január. Počas tohto mesiaca sú tu najprijateľnejšie teploty, ideálne na prechádzku a objavovanie mesta. Okrem toho sa tu v januári koná množstvo zaujímavých podujatí, ako napríklad populárny „Dubajský nákupný festival“ (Dubai Shopping Festival), ako aj ďalšie medzinárodne uznávané športové podujatia, ako je „Dubajský maratón“, či klasický golfový turnaj v dubajskej púšti a mnoho ďalších.

 

img

 

Príjemná teplota na spoznávanie mesta

Teplota v Dubaji počas januára je vynikajúca na prehliadku mesta. Minimálna teplota sa pohybuje okolo 13 až 15°C a maximálna teplota okolo príjemných 24°C. Ľudia, ktorí preferujú relax na pláži sa nemusia báť nízkej teploty, nakoľko morská voda má v januári stále ideálnu teplotu na kúpanie, a okrem toho si môžu vychutnávať slnečné lúče bez spálenia.

 

img

 

Raj v podobe dubajských pláží

Skutočným rajom sú nepochybne dubajské pláže. Nasledovné pláže určite stoja za návštevu:

 

Kite Beach – Pláž je vhodná pre akčnejších turistov, nakoľko ponúka vodné športy, ako je surfovanie, paddle surfing alebo kite surfing.
Jumeirah Beach Residence – Je to jedna z najobľúbenejších pláži v Dubaji a je ideálna na výlet s rodinou. Navyše na tejto pláži máte možnosť aj pojazdiť si na ťavách.  Pláž je vybavená množstvom zariadení od reštaurácií a barov, cez bazény, vonkajšie telocvične, až po kurzy rôznych vodných športov, ako je plachtene alebo surfovanie, takže sa tu určite nudiť nebudete.

 

img


Sunset Beach – Je to pláž s nádhernou krajinou a nepochybne jedna z najobľúbenejších pláži ľudí, ktorí v Dubaji žijú.
Jumeirah Beach Park – Na pláži sa nachádza veľa zariadení, záhrad a zelených plôch, ktorú sú ideálne pre ľudí, ktorí hľadajú oddych a relax.
Marina Beach – Je pláž s jedinečným výhľadom na množstvo mrakodrapov, ktoré sú v kontraste s plážou. Budete sa tu cítiť ako vo futuristickom filme.

 

img

 

Dubajské ceny v januári

Nakoľko je v Dubaji hlavná sezóna, ceny za letenky a ubytovanie bývajú najdrahšie za celý rok. Avšak vďaka rôznym cestovateľským portálom sa dá naraziť na letenky za skvelé ceny aj v tomto období.  Na druhej strane, z hľadiska nakupovania je to najlacnejší mesiac v roku, pretože sa tu koná Dubajský nákupný festival a práve vtedy obchody ponúkajú najväčšie zľavy a akcie.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies