Elon Musk zbiera licencie v USA, aby mohol platformu X prerobiť na finančnú superaplikáciu

NETKY.SK • 8 Január 2024, 20:40 • 2 min
Elon Musk zbiera licencie v USA, aby mohol platformu X prerobiť na finančnú superaplikáciu

SAN FRANCISCO - Elonovi Muskovi sa darí postupnými krokmi transformovať sociálnu sieť Twitter, ktorú medzičasom prekrstil na platformu X. Rozhodol sa totiž, že ju prerobí na „aplikáciu na všetko“, alebo inak povedané, že bude poskytovať nielen sociálny kontakt so svetom, ale aj všetky dostupné a pre život potrebné finančné produkty.

slovakia

left justify in out

Potrebuje licenciu v každom štáte USA

V priebehu tohto roka sa multimiliardár Elon Musk okrem množstva iných aktivít venoval získavaniu licencií na spracovanie platieb. Zatiaľ sa mu to podarilo v 13 štátoch USA. Podľa dostupných informácií by však onedlho k nim mali pribudnúť ďalšie.

 

Podľa informácie agentúry Reuters takéto licencie umožnia používateľom platformy X realizovať prevody peňazí rovnakým spôsobom, ako to dokážu iné platobné systémy, ako napríklad PayPal alebo Venmo.

 

Aby poskytovateľ služieb, teda spoločnosť X, mohol sprostredkúvať platobné služby v Spojených štátoch, musí disponovať súhlasom v každom štáte USA.

Všetko, čo sa týka peňazí

Cieľom Elona Muska však nie je len umožňovať prevody peňazí a platby medzi používateľom platformy X a poskytovateľom služieb či predajcom tovarov. Jeho plány sú oveľa smelšie a komplexnejšie. „Keď hovorím o platbách, v skutočnosti mám na mysli celý finančný život človeka, teda všetko, čo sa týka peňazí. A to všetko by sa malo nachádzať na našej platforme – mám na mysli peniaze, cenné papiere alebo čokoľvek iné. Konečným cieľom je, že naši používatelia nebudú potrebovať vlastniť bankový účet,“ vyhlásil E. Musk.

 

Podľa vzoru čínskeho WeChat

Jeden z najbohatších ľudí na svete ohlásil transformáciu komunikačnej platformy na superaplikáciu poskytujúcu aj finančné služby už na začiatku tohto roka. Už dávnejšie hovoril, že si želá, aby poskytovala množstvo finančných služieb vrátane napríklad peer-to-peer transakciísporiacich účtov alebo platobných kariet.

 

Spoločnosť X okrem iných nadviazala partnerstvo aj s fintechom eToro, prostredníctvom ktorého chce používateľom ponúkať kryptomenové služby. Ako príklad finančnej superaplikácie si zvolila čínsky WeChat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Reuters, Foto: Bitcoin.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies