Univerzita Komenského získala značku kvality v oblasti riadenia ľudských zdrojov

NETKY.SK • 11 Január 2023, 10:30 • 2 min
Univerzita Komenského získala značku kvality v oblasti riadenia ľudských zdrojov

BRATISLAVA - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave získala od Európskej únie značku kvality v oblasti riadenia ľudských zdrojov. Ocenenie HR Excellence in Research je potvrdením, že pracovné podmienky pre výskumníkov pracujúcich na univerzite spĺňajú všetky európske parametre kvality. Informovala o tom UK na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Cieľom získania značky je potvrdenie, že pracovné prostredie na univerzite je atraktívne pre mladých vedcov a pre prípadných záujemcov zo zahraničia. Jej udelením sa univerzita zaraďuje medzi atraktívnych zamestnávateľov v európskom výskumnom priestore. O jej udelenie sa univerzita usilovala od roku 2021, keď sa prihlásila k dvom zásadným dokumentom, ktorými Európska komisia zadefinovala štandardné fungovanie pracovníkov vo výskumných inštitúciách. Sú nimi Európska charta výskumných pracovníkov a Kódex správania pre nábor výskumných pracovníkov. V rámci zásad a princípov týchto dokumentov sa UK zaviazla implementovať Stratégiu ľudských zdrojov vo výskume. Túto iniciatívu podporilo aj ministerstvo školstva cez rozvojový projekt HRS4RUK. Značku môže Európska komisia aj odobrať, preto musí univerzita manažovanie ľudských zdrojov naďalej sledovať a hodnotiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies