Spoločnosť SpaceX vo štvrtok spustí tretí testovací let rakety Starship

NETKY.SK • 14 Marec 2024, 16:22 • 2 min
Spoločnosť SpaceX vo štvrtok spustí tretí testovací let rakety Starship

LOS ANGELES - SpaceX sa vo štvrtok zameriava na tretí letový test svojej obrovskej rakety Starship, uviedla v stredu spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Cieľom tretieho letového testu je nadviazať na predchádzajúce lety a zároveň sa pokúsiť o niekoľko ambicióznych cieľov, vrátane úspešného stúpania oboch stupňov, otvárania a zatvárania dverí, užitočného zaťaženia hviezdnej lode, demonštrácie prenosu paliva počas pobrežnej fázy horného stupňa, vôbec prvého opätovného svetlo motora Raptor vo vesmíre a kontrolovaný návrat hviezdnej lode podľa SpaceX.

Poletí tiež po novej trajektórii, pričom hviezdna loď bude zameraná na pristátie v Indickom oceáne. Nová letová dráha umožňuje tímu misie vyskúšať nové techniky, ako je horenie motora vo vesmíre, a zároveň maximalizovať verejnú bezpečnosť, tvrdí SpaceX.

Kozmická loď SpaceX Starship a raketa Super Heavy, spoločne označovaná ako Starship, predstavujú plne opätovne použiteľný dopravný systém určený na prepravu posádky aj nákladu na obežnú dráhu Zeme, Mesiaca, Marsu a ďalej.

SpaceX uskutočnila prvý skúšobný let svojej plne integrovanej Starship a Super Heavy rakety v apríli minulého roka, ale vozidlo explodovalo po štarte zo štartovacej rampy na Starbase SpaceX v Boca Chica v južnom Texase.

Počas druhého skúšobného letu v novembri minulého roka Starship vystrelil zo štartovacej rampy, no pár minút po štarte explodoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: SpaceX
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies