Dúbravka má v Newcastli konkurenciu, klub priviedol reprezentačného brankára Popea

NETKY.SK • 25 Jún 2022, 15:29 • 2 min
Dúbravka má v Newcastli konkurenciu, klub priviedol reprezentačného brankára Popea

Slovenský brankár Martin Dúbravka bude v Newcastli United od novej sezóny bojovať o post klubovej jednotky. Vedenie do svojich radov priviedlo anglického reprezentanta Nicka Popea.

slovakia

left justify in out

Pope v uplynulej sezóne zostúpil s Burnley do druhej ligy a očakávalo sa, že bude chcieť ostať v Premier League. Tridsaťročný gólman podpísal so „Strakami“ zmluvu na štyri roky a podľa televízie Sky Sports za neho nový zamestnávateľ zaplatil 10 miliónov libier. Pope v Burnley odchytal počas šiestich sezón 155 súťažných zápasov a na konte má aj 8 duelov v národnom drese, pričom v šiestich z nich dokázal udržať čisté konto.

 

 

„Priviedli sme výnimočného ligového a reprezentačného brankára. Som veľmi rád, že zvyšujeme konkurenciu na dôležitej pozícii,“ uviedol tréner Newcastlu Eddie Howe pre klubový web.

 

Tridsaťtriročný Dúbravka bol doterajšou jednotkou v bráne. V minulej sezóne odchytal 26 ligových zápasov a podával spoľahlivé výkony. V Newcastli pôsobí od roku 2018, keď si ho klub vytiahol na hosťovanie z pražskej Sparty a po mimoriadne vydarenej šesťmesačnej anabáze za neho vedenie zaplatilo českému celku zhruba 5 miliónov libier.

 

 

Podľa informácií serveru The Athletic bola nová posila ubezpečená, že má reálnu šancu stať sa jednotkou v bráne. Výhodou Popea je aj fakt, že je Angličan a pred jesennými majstrovstvami sveta v Katare chce chytať čo najčastejšie. Viac svetla do voľby trénera vnesie letná príprava a predovšetkým štart sezóny, ktorá pre Newcastle odštartuje 6. augusta zápasom s Nottinghamom Forest.

 

 

Newcastle má už niekoľko mesiacov nových majiteľov zo Saudskej Arábie a ide o najbohatší klub sveta, ktorý by chcel zopakovať úspešný projekt Manchesteru City. Momentálne ale ešte nejde o vyhlásenú futbalovú adresu, ktorá by priťahovala najžiarivejšie hviezdy, a tak sa očakáva skôr postupná stabilizácia tímu. V novej sezóne Premier League by sa mužstvo chcelo umiestniť na priečkach zaručujúcich účasť v pohárovej Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona