Na Ajaxe skončil ďalší kandidát na celkové prvenstvo, Barcelona postúpila bez problémov

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 09:11 • 2 min
Na Ajaxe skončil ďalší kandidát na celkové prvenstvo, Barcelona postúpila bez problémov

BRATISLAVA - Včerajšia Liga majstrov priniesla veľmi prekvapujúci výsledok na úkor favorita. Po remíze z minulého týždňa medzi Ajaxom a Juventusom mal lepšie karty pred druhým zápasom v Taliansku práve domáci Juve. Všetko sa však vyvinulo inak. V druhom zápase nenechala Barcelona nič na náhodu a doma na Camp Nou nedala United najmenšiu šancu.

slovakia

left justify in out

Počas včerajšieho večera hral cristiano Ronaldo svoj posledný zápas Ligy majstrov v tejto sezóne. Postaral sa o to holandký majster Ajax Amsterfdam, ktorý vyradil z bojov o ušatú trofej ďalšieho kandidáta na celkové prvenstvo. Juventus, hnaný domácimi tribúnmi, sa postaral o prvý gól zápasu. Portugalský kanonier Ronaldo si nabehol na rohový kop Pjaniča a po zmätkoch v obrane hostí bez ťažkostí otvoril skóre. Jeho zásah odobril aj VAR. Juventus sa netešil dlho. Už o sedem minút sa dostal za obranu domácich Van de Beek a napravil svoje zaváhanie z úvodu duelu. Stav bol teda nerozhodný 1:1, ako v prípade prvého zápasu.

 

 

Rozhodujúci gól  však strelil v druhom polčase kapitán Matthijs de Ligt. Po gólovom súčte z oboch zápasov 1:1 a 2:1, postupuje medzi najlepšiu štvorku Ajax, ktorý sa v tejto fáze súťaže predstaví prvýkrát od roku 1997.

 

 

Jednoduchšie to mali "Blaugranas", ktorí po 20 minútach viedli po zásahoch Lionela Messiho. Young spravil pri rozohrávke chybu, loptu ukoristil kapitán Barcelony, ktorý využil voľný priestor a spoza šestnástky technicky obstrelil De Geu, Otrasení hostia vzápätí inkasovali aj druhýkrát. Fred nedokázal "upratať" loptu, k nej sa opäť dostal Messi a jeho pokus prepadol popod brankára United. V 61. minúte Alba sklepol Coutinhovi, ten do tretice prekonal De Geu spoza šestnástky a definitívne rozhodol o postupe Barcelony do semifinále. United sa v dvojzápase nezmohli ani na jeden gól, minulý týždeň na Old Trafford podľahli 0:1.

 

 

 

 

Odvetné zápasy štvrťfinále LM 2018/2019 - sumáre:

FC Barcelona - Manchester United 3:0 (2:0)

Góly: 16. a 20. Messi, 61. Coutinho, rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Suarez (Barcelona)

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto (71. Semedo), Pique, Lenglet, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur (75. Vidal) - Messi, Suarez, Coutinho (81. Dembele)

Manchester: De Gea - Jones, Lindelöf, Smalling, Young - McTominay, Fred, Pogba - Lingard (80. Sanchez), Rashford (73. Lukaku), Martial (65. Dalot)

/prvý zápas: 1:0, Barcelona postúpila do semifinále/

 

Juventus Turín - Ajax Amsterdam 1:2 (1:1)

Góly: 28. Ronaldo - 34. Van de Beek, 67. De Ligt, rozhodoval: Turpin (Fr.), ŽK: Can, Ronaldo (obaja Juventus)

Juventus: Szczesny - De Sciglio (64. Cancelo), Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Emre Can, Pjanič, Matuidi - Bernardeschi (80. Bentancur), Dybala (46. Kean), Ronaldo

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (11. Sinkgraven, 82. Magallan) - Schöne, De Jong - Ziyech (88. Huntelaar), Van de Beek, Neres - Tadič

/prvý zápas: 1:1, Ajax Amsterdam postúpil do semifinále/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies