Eriksen v Taliansku hrať nemôže, Inter sa nebráni jeho predaju

NETKY.SK • 30 Október 2021, 10:04 • 2 min
Eriksen v Taliansku hrať nemôže, Inter sa nebráni jeho predaju

MILÁNO – Smutný hrdina letných majstrovstiev Európy Christian Eriksen bude musieť s najväčšou pravdepodobnosťou zmeniť pôsobisko. Dôvodom je voperovaný kardioverter-defibrilátor, ktorý je v talianskej Serii A zakázaný.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Interu Miláno uviedli, že sa nebudú brániť predaju hráča do zahraničia. Dánsky futbalista sa minimálne v tejto sezóne na trávniku neobjaví kvôli prístroju, ktorý mu lekári nasadili po tom, ako skolaboval počas európskeho šampionátu. S prístrojom, monitorujúcim srdcový rytmus, sa totiž v najvyššej talianskej súťaži hrať nesmie.

 

 

„Hráč má na túto sezónu od talianskych zdravotných úradov dočasný zákaz vykonávania športovej činnosti. Hoci jeho súčasná situácia nespĺňa podmienky vykonávania športovej aktivity v Taliansku, mohol by sa jej venovať v zahraničí, kde by mohol pokračovať v kariére,“ uviedol klub v oficiálnom vyhlásení.

 

 

Nechýbalo veľa a 12. jún by sa do histórie futbalu zapísal čiernymi písmenami. V stretnutí Dánska s Fínskom sa totiž najväčšia hviezda dánskeho výberu zložila na zem a futbalový svet sa na chvíľu zastavil. Hráč Interu odpadol v závere prvého polčasu a na mieste ho museli oživovať záchranári. Eriksen sa napokon dostal z najhoršieho a počas operácie dostal prístroj, s ktorým v holandskej najvyššej súťaži hráva napríklad Daley Blind v drese Ajaxu Amsterdam.

 

 

Eriksen ešte v auguste navštívil spoluhráčov v tréningovom centre Interu a rozdával úsmevy na všetky strany. Absolvoval aj stretnutie s vedením klubu a realizačným tímom. „Darí sa mu dobre. Bude pokračovať v rehabilitačnom programe, ktorí riadia dánski odborníci v Kodani,“ uviedol klub na sociálnych sieťach. Bývalý hráč londýnskeho Tottenhamu je údajne odhodlaný pokračovať v kariére a urobí všetko pre to, aby si ešte zahral na najvyššej úrovni.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies