Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. sep. 2019Konštantín
BratislavaBratislava 16°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
27.04.2019 15:00 Gurmán
Špargľa zapečená s morčacím mäsom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
27.04.2019 15:00 Gurmán

Špargľa zapečená s morčacím mäsom



BRATISLAVA - Špargľa je síce náročná na pestovanie, no je zdravá a veľmi chutná. V kuchyni si ju viete pripraviť na milión spôsobov. Vyskúšate už tento víkend?


Suroviny:

600 g bielej špargle, 6 väčších zemiakov, 300 g morčacích pŕs, 2 vajcia, 200 ml smotany na varenie, 1 lyžicu hladkej múky, 50 g strúhaného syra, 1 lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie zapekacej misy

 

Postup:

Špargľu očistíme, umyjeme a vložíme do hrnca s mierne osolenou vodou. Varíme 3 minúty a scedíme. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska, rozložíme na dno vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Mierne osolíme. Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky alebo na pásiky. Rozložíme na vrstvu zemiakov. Osolíme a okoreníme. Scedenú špargľu poukladáme na mäso. Vajcia rozmiešame s múkou, so smotanou a syrom. Pridáme nasekaný kôpor a nalejeme na špargľu. Pečieme prikryté v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Potom misu odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok