Rezort spravodlivosti pripravuje žiadosť o vydanie Suchobu z akcie Mýtnik zo SAE

NETKY.SK • 26 Február 2021, 15:20 • 2 min
Rezort spravodlivosti pripravuje žiadosť o vydanie Suchobu z akcie Mýtnik zo SAE

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti SR (MS SR) pripravuje žiadosť o vydanie obvineného podnikateľa Michala Suchobu spolu s potrebnými dokumentmi tak, aby obsahovo a formálne spĺňala všetky podmienky právneho poriadku Spojených arabských emirátov (SAE).

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla. Dodal, že tento postup nie je priamo ovplyvnený skutočnosťou, či je vyžiadaná osoba na slobode alebo v predbežnej väzbe

 

Ako dnes informoval denník sme.sk, podnikateľa Michala Suchobu, ktorý sa nachádza v SAE, prepustil Interpol iba pár hodín po jeho zatknutí. Odobrali mu však pas.

 

Súvisiaci článok: Podnikateľ Suchoba z kauzy Mýtnik si chodí po slobode, Interpol ho prepustil iba pár hodín od zatknutia


„Do dneška sme nedostali žiadnu oficiálnu informáciu o zmene statusu zadržania menovaného. Väčšinou tieto informácie bývajú poskytované cez Interpol,” uviedol Bubla.

 

Zároveň dodal, že keďže medzi Slovenskom a SAE neexistuje bilaterálna zmluva, bude problém dostať obvineného podnikateľa pred súd. Extradičná žiadosť bude zaslaná diplomatickou cestou na základe reciprocity (vzájomnosti).

Polícia v stredu (17. februára) potvrdila, že hľadaného Suchobu z kauzy Mýtnik zadržali na území SAE.

 

Na obvineného bol vydaný európsky aj medzinárodný zatykač a informácie o ňom polícia poskytla do SAE prostredníctvom Interpolu.
 

Prečítajte si tiež: Na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik je vyhlásený medzinárodný zatykač



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies