Ruský virológ nazýva pacientov bez príznakov ochorenia vakcínou proti koronavírusu

NETKY.SK • 20 Apríl 2020, 13:47 • 2 min
Ruský virológ nazýva pacientov bez príznakov ochorenia vakcínou proti koronavírusu

MOSKVA - Virológ a akademik Ruskej akadémie vied Felix Ershov sa vyjadril o existencii skupiny ľudí s koronavírusom, ktorí nemajú príznaky, ale šíria vírus a zároveň robia to, čo by mala robiť vakcína. Takto komentoval v rozhovore s NSN slová doktora biologických vied Vladimíra Makarova.

slovakia

left justify in out

Odborník ešte predtým uviedol, že koronavírusom sa môže infikovať od tých ľudí, ktorí nemajú príznaky ochorenia a ani o tom nevedia. Špecialista takýchto pacientov, sú síce pozitívni, ale neprejavujú sa u nich príznaky, považuje za zdravých nositeľov infekcie, ktorí "sami neochorejú, ale prenášajú vírus a infikujú ostatných".

 

"Prebieha kolektívna imunizácia a keď dosiahne hranicu 70%, rast ochorenia sa skončí. Tento proces je dobre známy medzi vírusovými infekciami", považuje Ershov. Zdôraznil, že to nevylučuje potrebu preventívnych opatrení.

 

"Musíme dodržiavať prísne kontroly, ktoré už znížili výskyt ochorenia – nemá taký výbušný charakter. Ľudia si musia umývať ruky častejšie a chorí musia nosiť rúška. Zdraví ľudia to potrebujú skôr pre vlastnú bezpečnosť a spokojnosť", poznamenal virológ.

 

V Rusku počet nakazených prípadov dosiahol 43 tisíc, vyliečených bolo približne 3 000 ľudí. Úrady vyzvali občanov, aby dodržiavali všetky bezpečnostné opatrenia, najmä aby na verejných miestach nosili rúška a udržiavali si odstup.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200420/1570275632.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies