Silná víchrica dnes ráno zasiahla Viedeň

NETKY.SK • 2 Máj 2021, 11:42 • 2 min
Silná víchrica dnes ráno zasiahla Viedeň

VIEDEŇ - Viedenskí hasiči zaznamenali vyše 230 výjazdov súvisiacich s prudkým vetrom. Táto silná víchrica dnes spôsobila zatvorenie niekoľkých vonkajších testovacích stredísk na koronavírus vo Viedni, ale i prerušenie jednej z liniek metra.

slovakia

left justify in out

Rakúsky Centrálny úrad pre meteorológiu a geodynamiku vydal na nedeľu do 16.00 pre Viedeň, strednú časť Dolného Rakúska a sever Burgenlandu výstrahu pred silným vetrom, ktorý môže spôsobiť škody na majetku, či polámať stromy. Od skorých ranných hodín hasiči stihli absolvovať 156 výjazdov,  ďalších 80 ešte stále prebieha. Hasiči musia odstraňovať popadané stromy, lešenia a ploty okolo stavenísk, taktiež aj uvoľnené okenné rámy. Zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia.

 

img

 

Rýchlosť vetra mala dnes na východe Rakúska dosiahnuť rýchlosť okolo 100 kilometrov za hodinu. Silný vietor do 70 kilometrov za hodinu je očakávaný i vo zvyšných oblastiach Dolného Rakúska, na väčšine územia Horného Rakúska, na severe Salzburska  aj v spolkovej krajine Štajersko.

 

Táto víchrica má na svedomí približne hodinové prerušenie linky metra U4. Pre bezpečnosť muselo byť zrušené testovanie na covid na Dunajskom ostrove, pri Floridsdorfskom moste, na štadióne Ernsta Happela a pri zámku Schönbrunn. Ostatné testovacie centrá sú pre verejnosť naďalej otvorené. Do 15. hodiny sú pre nebezpečenstvo starých stromov uzavreté i vstupy do národného parku Donau-Auen v oblasti Lobau.

 

Mohlo by vás zaujať: Objavilo sa 2500 fotografií penisu v mobilnom telefóne priateľa rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies