Španielsky prokurátor začal predbežné vyšetrovanie správ o americkej špionáži

NETKY.SK • 29 Október 2013, 17:24 • 2 min
Španielsky prokurátor začal predbežné vyšetrovanie správ o americkej špionáži

MADRID - Španielsky generálny prokurátor začal dnes predbežné vyšetrovanie správ, podľa ktorých americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) odpočúvala milióny telefonátov občanov Španielska.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Eduardo Torres-Dulce spustil vyšetrovanie po tom, čo denník El Mundo v pondelok napísal, že NSA počas jedného mesiaca na prelome rokov 2012 a 2013 NSA zaznamenala vyše 60 miliónov telefonátov občanov Španielska. Noviny sa odvolali na dokumenty získané od bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena.

Šéf španielskej diplomacie José Manuel García-Margallo vyhlásil, že ak je to pravda, naruší to "atmosféru dôvery" medzi Madridom a Washingtonom. García-Margallo však počas dnešnej návštevy Litvy zdôraznil, že rokovania o voľnom obchode medzi Spojenými štátmi a Európskou úniou by sa nemali zastaviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies