Španielsky premiér a dánska premiérka pricestovali do Kyjeva

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 09:33 • 2 min
Španielsky premiér a dánska premiérka pricestovali do Kyjeva

MADRID – Španielsky premiér Pedro Sánchez a dánska premiérka Mette Frederiksenová pricestovali vo štvrtok na návštevu Kyjeva, kde absolvujú rokovania s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka El País.

slovakia

left justify in out

Sánchezova návšteva má vyjadriť podporu Španielska Ukrajine a odmietnuť vojnu, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin, píše El País. Premiér má však Zelenskému takisto oznámiť, že Španielsko bude pokračovať v posielaní humanitárnej a vojenskej pomoci.

 

img

 

Zelensky vo svojom príhovore k poslancom španielskeho parlamentu privítal dodávku zbraní pre svoju armádu a žiadal aj ďalšie sankcie proti Rusku. Sánchez v stredu večer priletel do Poľska, odkiaľ pokračoval vlakom do Kyjeva. Na premiérovu bezpečnosť dohliadajú príslušníci špeciálnej jednotky španielskej polície, Grupo Especial de Operaciones (GEO).

 

Možno vás zaujme: Sankcie uvaľované na Rusko musia byť skutočne bolestivé, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies