Ruská FSB označila Navaľného vyšetrovanie otravy za provokáciu a video za falošné

NETKY.SK • 22 December 2020, 15:44 • 2 min
Ruská FSB označila Navaľného vyšetrovanie otravy za provokáciu a video za falošné

MOSKVA - Takzvané vyšetrovanie Alexeja Navaľného o jeho údajnej otrave novíčkom je provokácia pripravená s podporou zahraničných špeciálnych služieb. Agentúre TASS to oznámilo Centrum pre vzťahy s verejnosťou FSB Ruska.

slovakia

left justify in out

„Takzvané vyšetrovanie údajných krokov, ktoré sa proti nemu údajne podnikli, zverejnené A. Navaľnym na internete, je plánovanou provokáciou zameranou na diskreditáciu FSB Ruska a zamestnancov federálnej bezpečnostnej služby, ktorej realizácia by nebola možná bez organizovanej a technickej podpory zahraničných špeciálnych služieb,“ zdôraznili v FSB.

 

 

Tajná služba tiež uviedla, že video s telefonickým rozhovorom Navaľného je falošné. Údajne malo ísť o telefonát s jedným z dôstojníkov jednotky FSB. „Použitie metódy nahradenia účastníckeho čísla – známa technika zahraničných špeciálnych služieb, ktorá bola aj predtým viackrát použitá v protiruských akciách, čo umožňuje vylúčiť možnosť identifikácie skutočných účastníkov rozhovoru," zdôraznili v FSB. V tejto súvislosti bola zorganizovaný audit, na základe výsledkov ktorého sa vykoná procesné posúdenie.

 

Navaľnyj predtým zverejnil záznam telefonického rozhovoru s mužom, ktorý je údajne jedným z ôsmich dôstojníkov tajnej jednotky FSB, ktorí údajne organizovali jeho otravu.

 

 

Vo štvrtok na výročnej veľkej tlačovej konferencii Putin, keď hovoril o Navaľnom, uviedol, že „tento pacient na berlínskej klinike má v tomto prípade podporu amerických spravodajských služieb. Ak je to tak, potom by sa o neho mali samozrejme starať špeciálne služby. Ale to vôbec neznamená, že ho treba otráviť, komu to treba“.

 

Predtým ministerstvo dopravy ministerstva vnútra pre sibírsky federálny okruh informovalo, že lekári v Omsku diagnostikovali Navaľnému „porušenie metabolizmu uhľohydrátov“. Diagnóza otravy nebola na základe výsledkov klinických, anamnestických a chemicko-toxikologických štúdií potvrdená, v Rusku preto neexistujú dôvody na začatie trestného konania.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies