Somálsky prezident vyhlásil v dôsledku sucha stav katastrofy, ľuďom hrozí hladomor

NETKY.SK • 28 Február 2017, 17:17 • 2 min
Somálsky prezident vyhlásil v dôsledku sucha stav katastrofy, ľuďom hrozí hladomor

MOGADIŠO - Nový somálsky prezident Mohamed Abdullahi Mohamed vyhlásil dnes stav národnej katastrofy v dôsledku drastického sucha, ktoré ohrozuje milióny obyvateľov a môže vyústiť až do totálneho hladomoru.

slovakia

left justify in out

Prezident sa vo svojom vyhlásení zároveň obrátil s prosbou o pomoc na medzinárodné spoločenstvo a somálsku komunitu v zahraničí.

Boj s extrémnym suchom je hlavnou prioritou nového somálskeho prezidenta, ktorý nastúpil do úradu po víťazstve vo februárových voľbách.

Organizácia Spojených národov odhaduje, že na pomoc je odkázaných približne päť miliónov Somálčanov, čo je takmer polovica celej populácie v tejto africkej krajine. Podľa OSN je približne 360.000 detí ťažko podvyživených, 70.000 je v súčasnosti akútne ohrozených hladomorom. Hladomor v roku 2011 si v Somálsku vyžiadal viac ako 250.000 obetí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies