Sólisti Štátnej opery v Banskej Bystrici mieria opäť do Japonska

NETKY.SK • 24 September 2023, 08:00 • 2 min
Sólisti Štátnej opery v Banskej Bystrici mieria opäť do Japonska

BANSKÁ BYTRICA - Po vynútenej covidovej prestávke sa obnovila dlhoročná kultúrna spolupráca medzi Štátnou operou v Banskej Bystrici a japonskými partnermi, ktorá trvá už 27 rokov. Jej výsledkom je 38. umelecké turné Štátnej opery opäť po Japonsku, ktoré bude najdlhším v doterajšej histórii spolupráce a potrvá takmer mesiac, informovala vedúca propagácie opery Katarína Uhríková.

slovakia

left justify in out

"Naši umelci a umelkyne vycestujú 25. septembra. Predstavia sa na ostrovoch Hokkaido, Honšu, Kjúšu a Šikoku, kde uvedú desať predstavení. Patrícia Malovec, Katarína Procházková, Mariana Sajko, Peter Račko, Šimon Svitok, Dušan Šimo s klavírnym sprievodom Martiny Svitkovej predvedú v prvej časti koncertov poloscénický, kostýmovaný prierez operou Giacoma Pucciniho Madame Butterfly. Druhá časť sa bude niesť v populárnom operno-operetnom duchu," priblížila Uhríková.

V rámci propagácie slovenského interpretačného umenia uskutočnia banskobystrickí sólisti viacero edukačných stretnutí s japonskou mládežou, na ktorých chcú atraktívnym spôsobom priblížiť študentom operný žáner. Nebudú chýbať ani hudobné ukážky v ich podaní.

 

"Súčasťou programu generálneho riaditeľa Štátnej opery Rudolfa Hromadu a umeleckého riaditeľa Šimona Svitka budú aj bilaterálne rokovania o účinkovaní japonských umelcov a majstrov japonských tradícií na Slovensku počas projektu Dni japonskej kultúry," dodala Uhríková.

 

Umelecké turné banskobystrickej opery sa koná pod záštitou dočasne poverenej ministerky kultúry Silvie Hroncovej a veľvyslanca SR v Japonsku Mariána Tomášika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Štátna opera Foto: Bystrica24 - Dnes24.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies