Pod Tatrami kvôli bezpečnosti odstránili lavičky zo staničného parku

NETKY.SK • 8 August 2023, 10:54 • 2 min
Pod Tatrami kvôli bezpečnosti odstránili lavičky zo staničného parku

Poprad-Neprispôsobiví občania a prepadnutie dôchodcu postavilo popradskú samosprávu do pozoru

slovakia

left justify in out

Poprad patrí medzi obľúbené slovenské mestá. Kvôli výhodnej polohe a blízkosti Vysokých Tatier ho má v cieli cesty celoročne veľa zahraničných turistov. Tak, ako iné mestá a obce, aj v Poprade sa modernizuje a renovuje. Osobitnou kapitolou je park, ktorým vedie chodník k železničnej stanici. Donedávna boli jeho súčasťou aj lavičky, na ktorých si domáci obyvatelia alebo návštevníci mohli posedieť a vychutnať si okolie. Momentálne ho samospráva dala čiastočne reorganizovať. Práce boli nutné kvôli prepadnutiu dôchodcu aj asociálom, ktorí staničný park neprimerane využívali.

 

Väčšiu časť lavičiek zo staničného parku v Poprade odstránili, vedenie mesta aj týmto opatrením reagovalo na nedávne lúpežné prepadnutie dôchodcu v tejto lokalite. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že cieľom opatrení je minimalizovať bezpečnostné riziká a zvýšiť bezpečnosť obyvateľov i turistov pohybujúcich sa v tomto území v blízkosti železničnej a autobusovej stanice a polikliniky. 

"Ostrihané boli vysoké kríky a odstránené tie konáre stromov, ktoré zacláňali vo výhľade bezpečnostným kamerám. Odstránená bola aj väčšia časť lavičiek. Podľa zistení príslušníkov mestskej polície práve tieto lavičky slúžili kriminálnym a asociálnym živlom ako miesto, kde sa združovali s cieľom obťažovania okoloidúcich, ale aj vykonávania iných protispoločenských činností, neraz aj za vzbudzovania verejného pohoršenia," zdôvodnili z radnice.

 

Lavičky premiestnia do iných lokalít v rôznych častiach mesta, pričom akceptované budú viaceré žiadosti obyvateľov na ich osadenie v iných, nimi vytypovaných zónach. V staničnom parku budú zároveň mestskí policajti vykonávať zvýšený dohľad.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies