Lewandowski je na odchode z Bayernu, odmietol predĺžiť zmluvu

NETKY.SK • 15 Máj 2022, 11:33 • 2 min
Lewandowski je na odchode z Bayernu, odmietol predĺžiť zmluvu

MNÍCHOV – Fanúšikovia Bayernu Mníchov majú hlavy v smútku. Najväčšia hviezda tímu, kanonier Robert Lewandowski, informoval vedenie klubu o svojom úmysle nepredĺžiť súčasný kontrakt. V lete tak s najväčšou pravdepodobnosťou odíde za novou výzvou.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný útočník by podľa nemeckých médií rád posilnil Barcelonu. Jeho aktuálny kontrakt s Bayernom vyprší o rok, ak by však bavorský veľkoklub chcel svoj klenot speňažiť, musí ho v lete predať, inak odíde zadarmo. Lewandowski sa včera zrejme rozlúčil s Bayernom v zápase na ihrisku Wolfsburgu, s ktorým staronový majster Nemecka remizoval 2:2 a poľský forward strelil už 35. ligový gól v tejto sezóne.

 

 

Pred zápasom sa hovorilo o tom, či by mal Lewandowski nastúpiť v základnej zostave, tréner Bayernu Julian Nagelsmann však v tom mal jasno. „V posledných dňoch trénoval naozaj dobre, dal aj pekné góly. V sobotu bude v základe. A čo sa týka jeho budúcnosti v klube, tak názor mňa aj klubu ostáva jasný. Všetci vedia, kedy mu končí zmluva. Viac sa k tomu vyjadrovať nebudem. Je to otázka na Roberta a predovšetkým na vedenie klubu.“

 

 

„Ako tréner sa nesmiete brať príliš vážne a nemôžete si myslieť, že niekomu jeho rozhodnutie zakážete. To nie je môj štýl. Navyše by som o niečom takom nikdy nehovoril verejne, či by som bol za alebo proti,“ uzavrel.

 

 

Lewandowski pôsobí v Bayerne od roku 2014 a pôjde o koniec úspešnej éry, keďže rodák z Varšavy sa počas tohto obdobia stal dvojnásobným víťazom ankety o najlepšieho hráča sveta. S Bayernom sa celkovo osemkrát tešil z víťazstva v Bundeslige, v sezóne 2019/2020 pridal aj triumf v Lige majstrov a šesťkrát sa stal najlepším strelcom najvyššej nemeckej súťaže. V 253 zápasoch zaznamenal 238 gólov. V minulosti úspešne pôsobil aj v Borussii Dortmund.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies