Söderling sa vracia, zatiaľ iba ako značka loptičiek

NETKY.SK • 27 September 2013, 15:56 • 2 min
Söderling sa vracia, zatiaľ iba ako značka loptičiek

ŠTOKHOLM - Švédsky tenista na maródke trvajúcej už viac ako dva roky Robin Söderling si skrátil čas a pod svojimi iniciálkami RS priniesol na trh nové loptičky. Už ich schválila aj Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, že na okruhu sú aj kvalitné výrobky, nenarazil som na také, ktoré by spĺňali moje predstavy. Niektoré ťažké loptičky poskytujú viac kontroly, ale pravdepodobnejšie môžu viesť k zraneniam, zatiaľ čo ľahšie typy lietajú kade-tade. Mojím zámerom teda bolo vyvinúť také, ktoré zachovajú kontrolu nad smerovaním a zároveň nebudú predstavovať priveľkú záťaž pre organizmus," cituje dvojnásobného finalistu parížskeho antukového grandslamového Roland Garros (2009 a 2010) portál Tennis World.

Dvadsaťdeväťročnému Söderlingovi diagnostikovali v lete 2011 mononukleózu, odvtedy chýba v súťažnom dianí. Nedávno opatrne naznačil možný termín a dejisko návratu. "Bol by som rád, ak by sa to udialo v hale v Paríži-Bercy. Žiaľ, totálne to závisí od môjho fyzického stavu. Viem, že novinári aj fanúšikovia túžia počuť čosi záväzné. Môžem však skonštatovať iba to, že sa snažím," uviedol severanovo vyjadrenie taliansky portál Live Tennis.

Prípadný comeback v hale Palais Omnisports vo francúzskej metropole by mal pre Söderlinga symbolický nádych. V roku 2010 tam totiž získal svoj jediný titul na úrovni ATP World Tour Masters 1000. Vo finále prekonal domáceho Gaela Monfilsa. "Hardový" turnaj pod strechou v Paríži sa uskutoční 28. októbra - 3. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies