Sobotka by vo vláde rád videl ďalšiu ženu, Chládka dočasne zastúpi Marksová

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:43 • 2 min
Sobotka by vo vláde rád videl ďalšiu ženu, Chládka dočasne zastúpi Marksová

PRAHA - České ministerstvo školstva bude dočasne viesť ministerka práce a sociálnych vecí Michaela Marksová Tominová. Zastúpi Marcela Chládka, ktorý vo vláde ako minister školstva končí.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstavitelia vládnej ČSSD sa dnes skoro ráno v pražskom Lidovom dome radili, kto ho nahradí. Premiér Bohuslav Sobotka by rád videl ženu ako novú ministerku. O nástupcovi Chládka chce definitívne rozhodnúť do týždňa, informoval český spravodajský portál iDNES.cz.

 

Želanie mať v čele ministerstva školstva ženu vyjadril premiér v rozhovore pre Českú televíziu (ČT) už pri príchode na rokovanie grémia sociálnych demokratov v Lidovom dome. V prvom rade však budú hľadať odborníka. "Ak to bude žena, bude to len bonus," vyhlásil prvý podpredseda strany a minister vnútra Milan Chovanec.

 

Premiér sa rozhodol vymeniť Chládka po tom, ako denník Mladá fronta DNES upozornil na to, že minister školstva šikanoval svojich podriadených, najmä ženy. Sobotka pošle už dnes návrh na odvolanie Chládka prezidentovi Milošovi Zemanovi.

 

Prezident sa k návrhu zmeny vo vláde chce vyjadriť po nedeľnom stretnutí s premiérom, ministrom financií Andrejom Babišom a šéfom Českej národnej banky v Lánoch.

 

Chládek označil svoje odvolanie za "mediálny lynč" a na podanie demisie nevidí dôvod. Na dnes ohlásil aj svoju tlačovú konferenciu, uviedol portál iDNES.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies