REPORTÁŽ: Nová vláda na čele s Igorom Matovičom získala dôveru parlamentu

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 11:55 • 2 min
REPORTÁŽ: Nová vláda na čele s Igorom Matovičom získala dôveru parlamentu

BRATISLAVA - Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) má dôveru poslancov Národnej rady SR. Za Programové vyhlásenie vlády (PVV), a teda aj za dôveru kabinetu, hlasovalo 93 členov snemovne zo 141 prítomných. Potrebných bolo minimálne 76 hlasov.

slovakia

left justify in out

 

Hlavné priority do roku 2024

Dokument vychádza z programových priorít novej vlády na roky 2020 až 2024. Zahŕňa priority jednotlivých rezortov, rozdelený je do viacerých oblastí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Úrad vlády (@uradvladysr),

 

Prioritami PVV sú zodpovedný prístup k verejným financiám, boj s korupciou a transparentnosť, zabezpečenie rovnosti pred zákonom a zvýšenie dôvery v štát, ale aj včasná a kvalitná zdravotná starostlivosť, vzdelanie, vytvorenie atraktívneho podnikateľského prostredia, zvýšenie potravinovej sebestačnosti či spravodlivý systém podpory poľnohospodárov.

 

Vyjadrenia premiéra SR 

Matovič deklaroval, že všetko v PVV je spoločným záväzkom koalície a že hnutie OĽaNO sa bude správať ku všetkým prioritám rovnako. "Dnešným hlasovaním sa zároveň aj každý poslanec prihlásil k prioritám programu," podotkol s tým, že do budúcna sa od nich bude očakávať podpora zákonov, ktoré vzídu zo záväzkov vo vládnom programe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Matovič (@igor_matovic_olano),

 

"Chceme Slovensko zmeniť na krajinu, kde sa bude dobre žiť. Nielen zbohatlíkom, ale každému občanovi, ktorý sa správa k republike ako občan, nie ako človek, ktorý ju chce podvádzať a žiť na jej úkor," uviedol premiér s tým, že prioritami vlády bude starať sa o ľudí, ktorí si nedokážu pomôcť sami.

 

Sme Rodina 

Šéf parlamentu ocenil, že sa do vládneho programu dostali priority hnutia Sme rodina. "Výstavba bytov, exekučná amnestia, zrušenie doplatkov za lieky a veľmi veľa ďalších sociálnych opatrení, ktoré bude vláda aplikovať najbližšie štyri roky," priblížil priority šéf parlamentu.

 

Za ľudí 

Podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) považuje vyslovenie dôvery vláde za veľký záväzok, že budú krajinu spravovať čestne. Chce, aby sa každému občanovi na Slovensku dobre žilo a aby mal rovnaké príležitosti. Rovnako uvítala, že strana Za ľudí presadila do vládneho programu protikorupčné i regionálne priority a má mandát na spravovanie eurofondov. "Máme mandát na upratanie v eurofondoch a informatizácii, aby neboli synonymom obrovskej čiernej diery, kde sa strácajú peniaze," skonštatovala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Remišová (@veronika.remisova),

 

Sloboda a Solidarita 

Minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík skonštatoval, že koronakríza ovplynila životy ľudí aj veľké nasadenie vlády v práci. Dodal, že vyslovením dôvery kabinetu sú splnené všetky predpoklady na to, aby mohli rovnakým tempom pokračovať v napĺňaní toho, čo je v PVV. "Aby bola naša krajina o štyri roky v citeľne lepšom stave, aby sme ju odovzdávali omnoho lepšiu a krajšiu, ako sme ju prevzali. O toto sa budeme snažiť každý svojim spôsobom," uviedol. Deklaroval spoločný cieľ s koaličnými partnermi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Sulik (@richard_sulik),

 

Kresťanská únia (KÚ) ako súčasť OĽaNO

Podľa slov líderky KÚ Anny Záborskej je prijatý vládny dokument úspechom pre kresťanov na Slovensku, pretože obsahuje priority v oblasti rodinnej politiky i ochrany života. "Programové vyhlásenie vlády Igora Matoviča po prvýkrát obsahuje i zmienku o nenarodených deťoch a jasné odmietnutie eutanázie," píše sa v stanovisku strany.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies