Z Turecka sa vrátilo 55 záchranárov z Maďarska; vyslobodili spod trosiek 17 ľudí

NETKY.SK • 13 Február 2023, 10:52 • 2 min
Z Turecka sa vrátilo 55 záchranárov z Maďarska; vyslobodili spod trosiek 17 ľudí

BUDAPEŠŤ - Po šiestich dňoch pátracích a záchranných prác sa v noci z nedele na pondelok vrátil domov zo zemetrasením postihnutého Turecka päťdesiatčlenný tím maďarskej záchranárskej organizácie Hunor s piatimi vojenskými lekármi. Oznámilo to na svojom webe Celoštátne riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF), informuje spravodajca TASR.

slovakia

left justify in out

Maďarských záchranárov na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta privítal minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky a veliteľ maďarských ozbrojených síl Romulusz Ruszin-Szendi. Záchranári od minulého pondelka vyslobodili sedemnásť preživších, vrátane troch detí, ale z trosiek vytiahli aj mŕtve telá 29 obetí zemetrasenia. Zachránili i psa, mačku či papagája.

 

Od minulej stredy pôsobila v Turecku aj dobrovoľná záchranná služba z Budapešti a vo štvrtok ráno tam odcestovala aj skupina príslušníkov protiteroristickej jednotky TEK. Lekári TEK-u v spolupráci s vojenskými lekármi ošetrili v pohotovostnom stane 16 ľudí. Pôsobiskom maďarských záchranárov bola jedna z najviac zasiahnutých oblastí - provincia Hatay na juhovýchode Turecka. Počet obetí ničivého zemetrasenia v okolí turecko-sýrskych hraníc zo 6. februára stúpol v pondelok na vyše 35.000. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies