Snaží sa Matovič o politickú hru? Obul sa do prezidentky, pretože požiadala o prešetrenie referenda

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 15:56 • 2 min
Snaží sa Matovič o politickú hru? Obul sa do prezidentky, pretože požiadala o prešetrenie referenda

BRATISLAVA - Bývalý premiér a súčasný minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) po zamietavom rozhodnutí Ústavného súdu SR (ÚS SR) vo veci referenda o predčasných voľbách skritizoval konanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom statuse na sociálnej sieti. Označil podanie na prešetrenie otázky Ústavným súdom SR za "pľuvanec do očí 600-tisíc ľudí".

 

 

Predseda ÚS SR Ivan Fiačan dnes na tlačovej konferencii uviedol, že predmet referenda o predčasných voľbách do Národnej rady SR (NR SR) nie je podľa ÚS SR v súlade s Ústavou SR. Referendum sa teda nemôže konať.


"Hlboko nesúhlasím so zlomyseľným konaním pani prezidentky Čaputovej. Ak by podpisy za konanie referenda vyzbierala jej progresívna skupinka, ani by ju len nenapadlo dávať možnosť Ústavnému súdu SR referendum zablokovať...," napísal.

 

img

 

Podľa neho okradla ľudí o možnosť vyjadriť sa. Jej konanie zhodnotil ako podlé a zákerné. Podotkol, že aj keď nie je za predčasné voľby, je hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke.

Petičný výbor odovzdal 3. mája petíciu zo 600-tisíc podpismi za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách do podateľne Prezidentského paláca.

 

img

 

Čaputová následne v polovici mája požiadala ÚS SR, aby posúdil, či predmet navrhovaného referenda je alebo nie je v súlade s ústavou, a ak áno, ako majú príslušné ústavné orgány postupovať po platnom referende. ÚS SR mal na rozhodnutie 60 dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies