Ministerstvo vnútra SR si pripomenie 17. november spoločne so študentmi UKF v Nitre prostredníctvom komunikačnej kampane

NETKY.SK • 14 November 2023, 15:30 • 2 min
Ministerstvo vnútra SR si pripomenie 17. november spoločne so študentmi UKF v Nitre prostredníctvom komunikačnej kampane

NITRA - Ministerstvo vnútra SR spolupracuje so študentmi Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre na komunikačnej kampani k Dňu boja za slobodu a demokraciu. V piatok 17. novembra si pripomenieme 34 rokov od Nežnej revolúcie.

slovakia

left justify in out

Deň boja za slobodu a demokraciu je dňom, kedy si pripomíname Nežnú revolúciu a pád komunistického režimu v Československu. Študenti vysokých škôl vyšli do ulíc, aby prejavili svoju nespokojnosť s vtedajším režimom. V tento deň si pripomíname aj Medzinárodný deň študentstva.

Ministerstvo vnútra SR pripravilo k výročiu Nežnej revolúcie krátku komunikačnú kampaň práve v spolupráci s vysokoškolskými študentmi, čo je peknou symbolikou v kontexte pripomínajúcej udalosti. Na kampani sa podieľali študenti magisterského štúdia Katedry masmediálnej komunikácie a reklamy, FF UKF v Nitre, ktorí pracovali pod odbornou gesciou svojej vyučujúcej, Mgr. Veroniky Števčat Szabóovej, PhD.

 

Súčasťou kampane budú krátke videá, ktoré priblížia rôzne oblasti života v 80. rokoch minulého storočia v Československu, ako napríklad cestovanie, kultúru, dostupnosť potravín či ľudské práva, a ktorých cieľom je komunikovať posolstvo, že to, čo je dnes samozrejmosťou, vždy samozrejmosťou nebolo.

Študenti tiež vytvorili fiktívnu postavu Lenku Nežnú, ktorá v piatok 17. novembra prevedie sledovateľov sociálnych sietí ministerstva symbolmi Nežnej revolúcie, priblíži priebeh protestov a ponúkne hudobný playlist s legendárnymi piesňami tej doby.

Výstupy kampane boli vytvorené a poskytnuté Ministerstvu vnútra SR bezodplatne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: BSK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies