Snaha a nepremenené šance Slovana, Bern bol kompaktnejší

NETKY.SK • 27 November 2014, 23:05 • 2 min
Snaha a nepremenené šance Slovana, Bern bol kompaktnejší

BRATISLAVA - Necelé štyri tisícky skrehnutých divákov sa vo štvrtok večer na Pasienkoch dočkali prvého gólu, nie však bodov v podaní futbalistov Slovana Bratislava v tohtosezónnej edícii Európskej ligy.

slovakia

left justify in out

"Belasým" v piatom vystúpení v I-skupine nechýbala snaha v ofenzíve, utvárali si aj strelecké príležitosti, ale skúsenejší a kompaktnejší súper trestal ich zaváhania v obrane. Young Boys zvíťazili v Bratislave 3:1 a udržali si šancu na postup do šestnásťfinále.

 

"Vypracovali sme si dosť gólových príležitostí, ale chýba nám kvalita v zakončení - ich premieňanie. Škoda, že sme nevyužili už našu prvú šancu v zápase v 2. min, lepšie by sa nám hralo. Vedeli sme, kde majú hráči Bernu problémy, ale nevyužili sme to. Chceli sme maximálne zjednodušiť hru a robiť šprintové nábehy. Nabádali sme hráčov, aby si trúfali jeden na jedného. Soumah sa o to snažil, nie vždy to vyšlo. Možno mu chýbala súhra s ostatnými, ale ak budú hráči častejšie spolu, tá súhra príde," hodnotil tréner Jozef Chovanec. 

 

V porovnaní s predchádzajúcim zápasom v Európskej lige pred tromi týždňami v Prahe proti Sparte (prehra 0:4) sa Slovan herne zlepšil, chýbala však efektivita a väčší pokoj v zakončení. 

 

"Boli sme oproti súboju v Prahe oveľa nebezpečnejší vpredu, mali sme viac príležitostí. Na druhej strane nás pochovala strata koncentrácie pri bránení štandardiek. Dostali sme dva góly z týchto situácií a to je veľký luxus v Európskej lige," pomenoval príčiny prehry Chovanec. 

 

O tom, že "belasí" vymazali z kolónky strelených gólov nulu, sa peknou individuálnou akciou postaral Seydouba Soumah. Maličký Guinejčan v 11. min rozvlniť sieť. Bolo to presne 371 minút od úvodného hvizdu prvého vystúpenia Slovana v I-skupine v tomto ročníku EL. 

 

"Nie som spokojný s týmto výsledkom. Odohrali sme dobrý duel, ale nie až taký dobrý, aby sme bodovali. Teší ma, že som strelil gól. Ako kolektív sme však opäť neuspeli. Robili sme priveľa chýb a podľa toho vyzeral aj konečný výsledok," zhodnotil Soumah. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies