Horskí záchranári zachraňovali pod Bradavicou zranenú horolezkyňu

NETKY.SK • 1 August 2023, 09:45 • 2 min
Horskí záchranári zachraňovali pod Bradavicou zranenú horolezkyňu

Vysoké Tatry-O tom, že naše hory neradno podceňovať, sa presvedčila poľská milovníčka lezenia

slovakia

left justify in out

Naše najznámejšie hory Vysoké Tatry poskytujú návštevníkom veľa relaxu a príjemného oddychu. Na výlet do Tatier je dobré sa poriadne vystrojiť. Počasie je v našich veľhorách veľmi premenlivé a tak je dobré sa mu prispôsobiť. Aj v letných mesiacoch je vhodné, pribaliť si do batoha teplejšie oblečenie, obuť si nepremokavú obuv a najmä, pred výletom si zistiť aktuálne počasie. Ideálne je, ak na výlet človek nejde sám. Spoločnosť sa zíde najmä v prípade nečakanej udalosti. Tak, ako sa to stalo horolezkyni zo susednej krajiny. 

 

 

Pomoc horských záchranárov z Vysokých Tatier potrebovala v noci na utorok poľská horolezkyňa. Horská záchranná služba (HZS) informovala o tom, že ešte v pondelok 31. júla 2023 vo večerných hodinách si privodila úraz kolena niekoľko desiatok metrov pod vrcholom Bradavice.

Záchranári sa pokúsili k zranenej dostať ešte pred zotmením pomocou leteckej techniky v spolupráci s poľskými záchranármi. Pre oblačnosť sa im to však nepodarilo, smerovali jej preto na pomoc po zemi. Pre komplikovanosť terénu sa rozhodli po ošetrení prečkať so zranenou ženou noc do rána na mieste. Hneď po svitaní ju letecky transportovali pomocou vrtuľníka do nemocnice. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies