Smer-SD a Hlas-SD sa pustili do Boria Kollára: Je to klamstvo!

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 16:38 • 2 min
Smer-SD a Hlas-SD sa pustili do Boria Kollára: Je to klamstvo!

BRATISLAVA - Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár avizoval, že podá do 25. augusta návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia.

slovakia

left justify in out

Opozičný Smer-SD považuje Borisom Kollárom (Sme rodina) avizovaný návrh ústavného zákona, ktorý by umožnil skrátenie volebného obdobia, za klamstvo. Poukazuje, že koaliční poslanci mali možnosť v minulosti niekoľkokrát zahlasovať za zmenu ústavného zákona s možnosťou skrátiť volebné obdobie.

 

img

 

„Prísť s takýmto návrhom v čase rozbehnutej petičnej akcie k referendu o demisii vlády a skrátení volebného obdobia považujeme za rovnaké klamstvo ako výstavbu nájomných bytov či 200 eur pre každé dieťa,“ uviedol vedúci tlačového oddelenia strany Smer-SD Ján Mažgút.

 

img

 

Mimoparlamentný Hlas-SD sa zase obáva, že avizovaný návrh ústavného zákona je iba politické PR lídra hnutia Sme rodina Borisa Kollára. „Budeme však zvedaví, či sa Igor Matovič a Richard Sulík opäť vysmejú ľuďom do tváre a opäť odmietnu zmeniť ústavu, hoci im pred rokom takúto zmenu sľubovali,“ doplnila hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár chce skrátiť volebné obdobie. Čo tým sleduje?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies