Toto je liek na zlomené srdce a aj podlomené zdravie

NETKY.SK • 7 December 2020, 10:50 • 2 min
Toto je liek na zlomené srdce a aj podlomené zdravie

Má 95 rokov a vysoký vek ju neochudobnil ani o telesnú zdatnosť, ani o dobrú náladu a dokonca ani o na pohľad príjemný vzhľad.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je trochu nepopulárne starnúť. Človek sa všemožne usiluje zastaviť nezastaviteľné a prinútiť čas, aby spomalil. Chcel by mať navždy toľko sily ako v najlepšej mladosti a pokiaľ možno, nech mu nepribudne ani jediná vráska.

 

Je to prirodzené
Je to, samozrejme, naháňanie sa za vetrom, pretože staroba je nielen prirodzená časť žitia, ale navyše môže byť sladkastá a zdravá ako med. Ako sa to dá dosiahnuť? Ona pozná to odveké tajomstvo.

 

Musí toho byť veľa

95-ročná žena sa dôkladne stará o tvár i zvyšok tela. Má pleť takú závideniahodnú, a hlas taký zvonivý, že aj najkrajšia dievčina môže žiarliť. Nie je vôbec neobvyklé, že o jej štýl sa prejavuje záujem.

 

img

 

Často jej je položená otázka, ako je možné, že sa má tak dobre. „Je to jednoduché. Veľa sa smejem. A keď hovorím veľa, myslím tým naozaj veľa!" neváha sa podeliť o recept na dlhovekosť.


Ona navyše nešetrí nielen smiechom, ale ani objatím, ani úsmevom a ani pekným slovom.

 

Prečítajte si tiež: Modlitba tohto farmára vás dostane! Nesie v sebe silné posolstvo

 

Túžba
V jedno popoludnie, keď sa končila bohoslužba, žena opäť plnila spoločnosť radosťou. Nedalo sa ju prehliadnuť, oblečené mala farebné šaty a pohybovala sa v nich ladne a s takou eleganciou, až to vyrážalo dych. Pristúpil k nej pastor, objal ju a prehodil s ňou zopár viet.


„Keď budem vo vašom veku," zašepkal jej kazateľ, „chcem vyzerať ako vy. Dúfam, že aj ja budem mať od Boha také požehnanie."


Otáčal sa na odchod, aby pozdravil aj ďalších veriacich, ale ona ho zastavila. Jemne sa mu dotkla pleca a do ucha mu so smiechom povedala: „Len nie, aby ti napadlo nosiť takéto šaty!" Pastor sa zasmial, iná reakcia ani nepripadala do úvahy.

 

img

 

Je to všeliek
O účinkoch smiechu už čítal takmer každý. Vie sa, že zlepšuje imunitu, slúži ako prevencia proti infarktu, dáva pokojnejší spánok a kadečo iné. Objavujú sa stále nezistené prínosy a štúdia za štúdiou sa zhoduje, že pomáha ako liek v prípade zlomeného srdca a aj podlomeného zdravia.

 

Myšlienka je to ale dávna-pradávna, ako prvý ju objavil Boh. Už v Biblii dáva v knihe Prísloví radu, aby sa nezabudlo smiať, pretože ubitý duch vysušuje kosti. Boh disponuje zmyslom pre humor, jeho radosť je láskavá, uzdravujúca a nikdy nie zlomyselná.

 

Mohlo by vás zaujímať: Škandály, vášne a intrigy: Aj taký je život kráľovskej rodiny

 

Je najvyšší čas
Istý výskum vraví, že kým dieťa sa rozosmeje približne 200 ráz v rámci dňa, v dospelosti sa číslo zmenšuje na žalostné minimum a jedinec zvlní ústa iba štyrikrát počas 24 hodín.

 

Azda je najvyšší čas preklenúť hranicu medzi dieťaťom a dospelým a objaviť zdravie v podobe smiechu. Choroba sa oddiali, zatiaľ čo Boh sa priblíži.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies