AKTUALIZÁCIA: Emma Čaputová reagovala na Tarabov komentár

NETKY.SK • 19 Október 2021, 13:12 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Emma Čaputová reagovala na Tarabov komentár

BRATISLAVA - Poburujúce slová poslanca na adresu dcéry hlavy štátu nenechali chladným ani premiéra Eduarda Hegera.

slovakia

left justify in out

Akutalizácia 19.10. 21:10

 

Ku komentáru na svoj vzhľad od Tomáša Tarabu sa podvečer vyjadrila aj samotná dcéra prezidentky Zuzany Čaputovej Emma. "I keď to zosmiešnenie mierilo na mňa, chápem, že to mnohých z vás pohoršilo, lebo to má väčší dosah. Týka sa to všetkých, ktorí si už útoky a šikanu na internete zažili. Veľmi mi vaša podpora pomohla. Posielam ju ďalej každému, kto si zažil niečo podobné," uviedla na sociálnej sieti. 

 

img

 

Predtým kritizoval správanie poslanca premiér Eduard Heger, ktorý sa podľa vlastných slov snaží budovať kultúru vzájomnej úcty a vyjadrenie Tarabu s tým nemá nič spoločné. „Nevidím absolútne žiadny dôvod, prečo by mali cudzí ľudia zverejňovať na svojich facebookoch deti verejných činiteľov,“ dodal. 

 

 

Aktualizácia 19.10. 15:46

Poslanec Taraba konal bez rozmyslenia a teraz sa vykrúca. "To nie sú moje slová. To, čo sa deje, považujem za obyčajnú šikanu," povedal vo videu na sociánej sieti.

 

 

"Dnes som dal status, ktorý vychádza z toho, čo vychádza všade, že prezidentka má dcéru, ktorá chce byť úspešnou modelkou a nayvše sú hodnotenia, že jej to ide. Napísal som, že máme na Slovensku novú modelku." Tvrdí, že médiá do toho vložili virtuálnu realitu. Nazýva to šikanou.

 

Pôvodná správa

Poslanec Taraba si neodpustil uštipačnú poznámku na adresu prezidentkinej dcéry. "Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku," napísal na sociálnej sieti.

 

 

Prečítajte si: Dcéra Zuzany Čaputovej rozbieha modelingovú kariéru

 

"Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!" napísala prezidentka na sociálnej sieti.

 

 

Na Tarabovu hlúpu poznámku reagovala i polícia. "Útok na mladistvú osobu podnecuje nenávisť a šikanu. Medzi dlhodobé činnosti Policajného zboru patria osobné návštevy našich preventistiek a preventistov priamo v školách, kde so žiakmi diskutujú na rôzne témy - vrátane oblasti šikany na internete. Na túto problematiku upozorňujeme roky... Šikana v online priestore je reálny problém, ktorý trápi každú krajinu sveta. Šikana tu bola, je a bude, vždy sa prispôsobí aktuálnym trendom - technológiám. Bohužiaľ, vždy si za rok vyberie niekoľko obetí, ktorým nikto nedokáže pomôcť," napísala polícia na sociálnej sieti.

 

 

"Počas pandémie prípady šikany vzrástli. A to nielen k deťom. Dennodenne sledujeme prípady verejných lynčov významných lekárskych či vedeckých kapacít. Na základe absurdných tvrdení občanov, ktorí nemajú nič spoločné s medicínou, sú atakovaní tí, ktorí naše životy chránia. Situácia je v (nielen) online priestore neúnosná. A potom sa na internete objaví status od osoby, od ktorej by sme útok smerom na mladistvé dievča nemali očakávať. V rámci našej činnosti na sociálnych sieťach nekomentujeme vyjadrenia politikov, prípadne ich kroky, a to je jedno, z ktorého politického tábora pochádzajú. Ak sa dopúšťajú konania, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, túto časť práce prenechávame našim kolegom - vyšetrovateľom. Avšak v tomto prípade boli prekročené akékoľvek hranice."

 

Prečítajte si: Dcéra prezidentky Čaputovej ohúrila na módnej prehliadke Hanečku

 

Podľa polície osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. "Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies