Slovenský tenista Andrej Martin sa prebojoval do druhého kola Roland Garros

NETKY.SK • 30 September 2020, 07:48 • 2 min
Slovenský tenista Andrej Martin sa prebojoval do druhého kola Roland Garros

PARÍŽ- Slovenský tenista Andrej Martin sa prebojoval do druhého kola Roland Garros, v prvom kole si poradil s americkým tenistom Joaom Sousom. Favorit turnaja Novak Djokovič sa bezproblémovo dostal do 2.kola.

slovakia

left justify in out

Výborný výkon slovenského tenistu

Slovenský tenista Andrej Martin sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole po koncentrovanom výkone vyradil Portugalčana Joaa Sousu 7:5, 6:1, 6:2. Jeho ďalším súperom bude osemnásty nasadený Bulhar Grigor Dimitrov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Martin (@andrejmartinslovakia),

 

Doterajším maximom najlepšieho slovenského singlistu na parížskej antuke je 3. kolo z roku 2016. Martinovi skvele vyšiel úvod zápasu so Sousom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 5:2. Portugalčan síce v ďalších minútach vyrovnal na 5:5, no záver setu patril Martinovi. Slovenský daviscupový reprezentant ťažil z kvalitného forhendu a výborného pohybu po dvorci. Vo výmenách bol trpezlivejší i variabilnejší a robil oveľa menej nevynútených chýb. Druhé dejstvo bolo jasne v Martinovej réžii. Sousa pôsobil na dvorci nervóznym dojmom, často diskutoval s empajrovým rozhodcom. Na začiatku tretieho setu Martin odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V ôsmom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Sousom na 3:1. Portugalčana zdolal aj v roku 2016 na turnaji ATP v chorvátskom Umagu, kde to dotiahol až do finále a dosiahol životný úspech.

 

Djokovič suverénne do 2.kola

Srbská svetová jednotka si v prvom kole zmerala sily so švédskym tenistom Mikaelom Ymerom, Djokovič zdolal súpera 6:0, 6:2, 6:3. Novak sa v druhom kole stretne s Ricardasom Berankisom. Pre Novaka by mal byť parížsky turnaj niečo ako "revanžom" za diskvalifikáciu na US Open.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roland-Garros (@rolandgarros),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies