REPORTÁŽ: Eduard Heger aj o potrebe hľadania riešenia po vetovaní rozpočtu EÚ

NETKY.SK • 19 November 2020, 10:49 • 2 min
REPORTÁŽ: Eduard Heger aj o potrebe hľadania riešenia po vetovaní rozpočtu EÚ

Poľsko a Maďarsko rozhodnutím vetovať európsky rozpočet prinášajú ďalšie témy, ktoré v blízkom období politické špičky budú musieť riešiť.

slovakia

left justify in out

Porozprával o tom, okrem iných tém, aj minister financií Eduard Heger po rokovaní vlády. Je to podľa neho až citlivá európska záležitosť., ktorá hrozila už dlho. „Nie je to nová téma, tá téma tu už prebieha,“ povedal s tým, že komunikácia v tejto veci náleží najmä mínistrovi zahraničných vecí.

 

 

„Ale musíme si uvedomiť, že je to naozaj veľmi vážna vec, pretože zablokovanie takéhoto veľkého balíka peňazí pre celú Európsku úniu je vážna vec. Týka sa to všetkých, takže určite to bude, myslím, rokovanie na úrovni najvyšších lídrov,“ povedal Heger.

 

Heger sa vyjadril aj o ďalších otázkach, napríklad o problémoch v zdravotníctve, kde vláda musí riešiť dlhodobo zanedbávané záležitosti. „Ktoré sme zdedili od predchádzajúcich vlád, ktoré nedostatočne riešili systémové problémy, zakrývali si pred nimi oči, alebo možno úmyselne to nepotrebovali riešiť, lebo to vyhovovalo určitým záujmovým skupinám,“ doplnil šéf rezortu financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies