Traja členovia predsedníctva Za ľudí sa ohradili voči tvrdeniam ministerky Kolíkovej

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 06:06 • 2 min
Traja členovia predsedníctva Za ľudí sa ohradili voči tvrdeniam ministerky Kolíkovej

Vládna strana Za ľudí sa zdá rozdeľuje čoraz viac. Dve jej poslankyne NRSR Viera Leščáková, Miriam Šuteková a štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (MIRRI) Dušan Velič, nesúhlasia s tvrdeniami svojej straníckej ministerky Márie Kolíkovej, ktorými sa prezentovala počas nedeľnej diskusie "V politike".

slovakia

left justify in out

"Považujeme za nekorektné a zavádzajúce tvrdenia, že väčšina predsedníctva strany, a aj jej členov chce, aby došlo k prehodnoteniu toho, ako sa strana postavila k vládnej kríze."

 

Mária Kolíková si vie predstaviť, že by bola líderkou strany Za ľudí. Koalícia podľa nej nefunguje dobre

 

"Považujeme za absurdné, že práve toto je podľa Márie Kolíkovej hlavný dôvod na zvolanie mimoriadneho snemu a výmenu súčasnej predsedníčky Veroniky Remišovej," ohradzujú sa voči tvrdeniam ministerky všetci traja členovia strany. 

 

Ako pripomínajú, väčšina predsedníctva strany Za ľudí bola s riešením vládnej krízy spokojná. Dôkazom boli aj výsledky hlasovania, ktoré potvrdilo postup za predsedkyne Veroniky Remišovej. 

 

img

 

"Tento postup viedol k zachovaniu a pokračovaniu vládnej koalície a zabránil tak predčasným voľbám a hroziacemu návratu vlády Smeru. Predsedníčka v rokovaniach naplnila všetky požiadavky strany, vrátane zotrvania Juraja Šeligu a práve Márie Kolíkovej na svojich postoch, hoci ich odstúpenie požadoval koaličný partner," ozrejmujú členovia strany vo svojom oficiálnom vyjadrení.  

 

O Márii Kolíkovej sa už vyjadrujú ako o "jej krídle" v strane, ktoré sa snaží zavádzať a podsúvať médiám nekorektné informácie. Rovnako tak má ísť o porušovanie stanov, ako sa to malo údajne stať na zasadnutí predsedníctva v Bratislave. 

 

img

 

"Aj preto je potrebné, aby prebehla široká, dôsledná a poctivá vnútrostranícka diskusia s členmi tak, aby ich názor nebol dezinterpretovaný len za účelom napĺňania osobných ambícií úzkej skupiny ľudí vo vedení strany," vyjadrili sa nespokojní členovia strany Za ľudí an záver. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies