SHMÚ upozorňuje v pondelok na poľadovicu i na silný vietor na horách

NETKY.SK • 20 Február 2023, 08:36 • 2 min
SHMÚ upozorňuje v pondelok na poľadovicu i na silný vietor na horách

BRATISLAVA - V pondelok v ranných hodinách treba počítať s poľadovicou na cestách takmer na celom Slovensku, výnimku tvorí pár okresov na západe krajiny. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí od pondelkového rána v okrese Poprad, od 13.00 h sa má ešte viac rozfúkať a meteorológovia pre túto lokalitu vydali výstrahu druhého stupňa. "V okrese Poprad sa ojedinele očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 85 - 90 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 60 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia. Od 13.00 h platí výstraha prvého stupňa pred vetrom aj v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Kežmarok.

 

Okrem toho vydal SHMÚ od 12.00 h výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na horách v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín a Poprad. V týchto okresoch sa na horách v polohách nad približne 1500 metrov očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 - 160 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 90 - 105 kilometrov za hodinu, t. j. silná až mohutná víchrica. Meteorológovia vydali aj druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z topiaceho sa snehu, ktorá platí pre okres Košice-okolie a rieku Hornád. Výstraha prvého stupňa platí pre okres Vranov nad Topľou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona