Juventus sa napriek nepríjemnej situácii nevzdáva, ManCity krok od postupu do štvrťfinále

NETKY.SK • 10 Marec 2019, 13:55 • 2 min
Juventus sa napriek nepríjemnej situácii nevzdáva, ManCity krok od postupu do štvrťfinále

TURÍN/MANCHESTER - Futbalová Liga majstrov 2018/2019 ponúkne v utorok ďalšie dve odvetné stretnutia osemfinálového programu.

slovakia

left justify in out

Taliansky šampión Juventus Turín v domácom prostredí nastúpi proti španielskemu Atléticu Madrid. V súbežne hranom zápase anglický Manchester City privíta zástupcu nemeckej I. bundesligy - Schalke 04 Gelsenkirchen. Oba zápasy majú úvodný výkop o 21.00 h SEČ.

Turínska "stará dáma" je pred odvetným stretnutím v Piemonte v mimoriadne ťažkej pozícii. Mužstvo trénera Massimiliana Allegriho pred tromi týždňami prehralo na madridskom štadióne Wanda Metropolitano 0:2. V domácom prostredí tak bude musieť minimálne dvakrát skórovať, inak hrozí, že "zebry" sa po troch rokoch rozlúčia s LM opäť v osemfinálovej fáze. V ročníku 2015/2016 nestačili v úvodnom kole vyraďovacej časti na nemecký Bayern Mníchov (2:2, 2:4 po predĺžení vonku, pozn.).

"Už sme nevieme dočkať utorňajšieho stretnutia, sme pripravení. Chceme odohrať skvelý zápas, pobaviť fanúšikov a vyhrať. V porovnaní s prvým duelom v Madride však musíme hrať lepšie v obrane aj v útoku. Bude to ťažké, keďže Atlético má výborne organizovaný tím. Verím, že to zvládneme a postúpime. A kto rozhodne? Myslím si, že to bude Cristiano Ronaldo, ktorý má mnoho skúseností a dokáže skórovať v ktoromkoľvek okamihu stretnutia," poznamenal na webe "Juve" poľský brankár Wojciech Szczesny.

Obidve mužstvá sa v ostatných piatich sezónach LM dvakrát predstavili vo finále. Na európskej pohárovej scéne sa doteraz stretli iba trikrát, madridskí "Los Colchoneros" vedú v počte výhier 2:0. Juventus v doterajších 16 dvojzápasových konfrontáciách so španielskymi súpermi v pohárovej Európe triumfoval 9-krát, Atlético má s protivníkmi z Apeninského polostrova v tejto štatistike bilanciu 4:4.

Juventus aj Atlético sa na utorňajší vzájomný zápas naladili ligovými víťazstvami v Serie A, resp. La Lige. Turínčania ešte v piatok vyhrali rozdielom triedy nad Udinese (4:1), tímu zo španielskej metropoly stačil na sobotňajší trojbodový zisk proti CD Leganés (1:0) zásah stredopoliara Saúla Ňígueza. "Do prestávky to bol z našej strany trochu hluchý výkon, ale s príchodom Thomasa Lemara a Saúla Ňígueza sa naša hra zrýchlila. Dotiahli sme to do úspešného konca a teraz už myslíme na dôležitý utorňajší duel. V domácej ligovej súťaži stále strácame na 1. miesto dosť bodov. Barcelona si od decembra hrá svoju typickú sezónu, keď víťazí v jednom zápase za druhým, ale do konca zostáva ešte jedenásť kôl a urobíme všetko, aby sme skončili prví," poznamenal tréner "rojiblancos" Diego Simeone podľa webu denníka AS.

Nemecký tím Schalke 04 Gelsenkirchen bol doma blízko k senzačnému skalpu anglického Manchestru City. Úradujúci šampión Premier League však v koncovke úvodného merania síl napriek oslabeniu preukázal väčšie pohárové skúseností aj individuálnu hráčsku kvalitu. Zvíťazil 3:2 a pred utorňajšou odvetou na manchesterskom Etihad Stadium drží v rukách "postupové karty".

V ostatných týždňoch sa do veľmi dobrej formy dostal krídelník "Citizens" Raheem Sterling. V Gelsenkirchene zariadil víťazný gól a streleckú chuť ukázal aj v sobotňajšom ligovom dueli proti Watfordu (3:1), v ktorom zaznamenal hetrik. "V tejto fáze sezóny je už každý jeden zápas taký dôležitý ako finále. Sústredíme sa na utorňajší duel v LM, následne nás čaká FA Cup a po reprezentačnej prestávke znova Premier League. Netúžim iba strieľať góly a zlepšovať si nimi štatistiky, chcem dávať dôležité góly a pomáhať nášmu mužstvu k úspechom," povedal na webe ManCity 24-ročný anglický reprezentant.

Schalke a Manchester City sa pred touto konfrontáciou v minulosti v pohárovej Európe stretli dovedna v troch zápasoch. V semifinále Pohára víťazov pohárov 1969/1970 bol úspešnejší anglický zástupca, ktorý po prehre v prvom zápase v Nemecku (0:1) doma vyhral vysoko 5:1 a napokon dokráčal až k zisku dosiaľ svojej jedinej európskej trofeje. Aj v skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/2009 sa viac darilo Manchestru City, ktorý v Gelsenkirchene triumfoval 2:0. Jediný pamätník tohto súboja je belgický stopér Vincent Kompany.

Žreb štvrťfinálovej fázy je na programe v piatok 15. marca o 12.00 h SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies