Slovenský box zaznamenal v Kosove obrovský úspech! Csemez a Tankó si domov odnášajú najcennejšie kovy

NETKY.SK • 23 November 2020, 08:39 • 2 min
Slovenský box zaznamenal v Kosove obrovský úspech! Csemez a Tankó si domov odnášajú najcennejšie kovy

Počas tohto víkendu sa uskutočnil boxerský medzinárodný turnaj v Kosove, kde malo svoje zastúpenie aj Slovensko. Naši reprezentanti pritom zaznamenali na podujatí obrovský úspech.

slovakia

left justify in out

Slovensko malo na turnaji svoje zastúpenie v podobe klubu KO BC Galanta, z ktorého pochádzali aj naši reprezentanti Viliam Tankó a Andrej Csemez. Obom športovcom sa podarilo pre Slovensko vybojovať zlaté medaily. 

 

Andrej "Bandi" Csemez okrem toho získal aj cenu pre najtechnickejšieho boxera turnaja, za svoj výkon v obidvoch zápasoch.

 

 

Viliam Tankó sa boxu venuje od svojich ôsmych rokov. Písal sa ešte len rok 2003. Svoj prvý zápas absolvoval už rok na to. K boxu ho priviedol bývalý slovenský a československý reprezentant Ladislav Karácsony, ktorý v Tomášikove (rodná Viliamova dedinka) založil boxerský klub. 

 

Viliam sa nevenovl však len boxu. Okrem toho hrával aj futbal, no ako sa sám vyjadril, "box mi bol stále bližší". 

 

 

Zlom prišiel vtedy, keď prestúpil do KO BOX CLUB GALANTA, do boxerskej akadémie slávneho slovenského reprezentanta Tomiho "Kida" Kovácsa. Tu už trénoval dvojfázovo, teda aj 10 krát do týždňa. Popritom ešte začal navštevovať aj strednú školu - hotelovú akadémiu, ktorú úspešne ukončil maturitnou škúškou. Vďaka Tomimu Kidovi sa pomaly začal prepracovávať aj na medzinárodné šampionáty, v česku je napríklad doteraz neporazený. 

 

 

Ďalší veľký krok v jeho živote prišiel v roku 2016, keď sa stal členom Národného Športového Centra (NŠC). V súčasnoti je študentom práva a v budúcnosti by sa rád venoval podnikaniu.

 

Andrej "Bandi" Csemez začal s boxom trochu neskôr, ale tiež v pomerne mladom veku 12-tich rokov. Od začiatku je spájaný s  KO BOX CLUB GALANTA. Medzi jeho najväčšie úspechy patria bronzová medaila z Európskych hier v roku 2019, v roku 2018 získal zlato v Európskej únii amatérskych boxerov vo váhovej kategórii do 75 kg, 

 

 

V roku 2019 sa okrem iného zúčastil aj Európskeho šampionátu v Rusku do 22 rokov, kde nakoniec neprešiel lekárskou prehliadkou a nemohol teda v turnaji ďalej pokračovať, Aj napriek tomu len pár týždňov nato už vybojoval bronz na svojom druhom Euro Cupe v Bosne a Hercegovine, keď sa vrátil do ľahkej váhovej kategórie. 

 

 

Tohto roku absolvoval "Bandi" aj európsky kvalifikačný olympijský turnaj v Londýne. Postrehy z neho nám poskytol je tréner sám Tomi "Kid" Kovács.

 

Súvisiaci článok: Postrehy Tomiho KIDA Kovácsa z Londýna, kde sa konala olympijská kvalifikácia v boxe

 

Andrej Csemez má aj jednu nezávidiahodnú skúsenosť. Ako prvý slovenský športovec sa makazil COVID-19. Ako prebiehala celá liečba a kde sa mohol eventuálne nakaziť nám prezradil najprv Tomi Kid a neskôr aj sám "Bandi" v rozhovore.

 

ROZHOVOR: V tíme Tomiho Kida je jeden člen pozitívny na koronavírus

 

REPORTÁŽ: Mladý talentovaný boxerista Andy Bandi Csemez prehovoril o koronovíruse

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies