Bojkotovanie zápasov NBA sa presunulo do NHL, štyri stretnutia sa neodohrajú

NETKY.SK • 28 August 2020, 06:38 • 2 min
Bojkotovanie zápasov NBA sa presunulo do NHL, štyri stretnutia sa neodohrajú

TORONTO - Vedenie hokejovej NHL prejavilo solidaritu s ďalšími veľkými zámorskými ligami, ktoré sa rozhodli protestovať po postrelení Afroameričana Jacoba Blakea, a odložilo štyri zápasy play off naplánované v noci na piatok a na sobotu SELČ.

slovakia

left justify in out

Návrh samotných hráčov

Liga to oficiálne potvrdila len hodinu pred štartom duelu New York Islanders - Philadelphia Flyers.

 

"Po dlhých diskusiách sa hráči NHL domnievajú, že najlepším riešením by bolo spraviť krok späť a neodohrať dnešné a zajtrajšie zápasy, ako boli naplánované. NHL podporuje rozhodnutie hráčov a tieto štyri stretnutia preloží na nové termíny so štartom od soboty (miestneho času) a upraví aj ďalší program 2. kola play off," píše sa v stanovisku ligy na oficiálnej stránke.

 

img

 

Dnes aj zajtra 

Dnes v noci SELČ sa tak neuskutočnili tretie stretnutia semifinále Východnej konferencie New York Islanders - Philadelphia Flyers a Západnej konferencie Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights. V noci na sobotu to budú štvrté zápasy semifinále na východe Boston Bruins - Tampa Bay Lightning a západe Dallas Stars - Colorado Avalanche.

 

Rozmanitosť v hokeji

Hráčska asociácia NHL absolvovala vo štvrtok popoludní konferenčný hovor s hokejistami, aby sa dohodli na postupe. Ešte predtým formálne vyzvala na odloženie dvoch duelov Aliancia pre rozmanitosť v hokeji (Hockey Diversity Alliance), ktorej cieľ je boj s rasizmom. "Sme presvedčení, že to vyšle jasný signál, že ľudské práva majú prednosť pred športom," povedal šéf organizácie a útočník San Jose Sharks Evander Kane.

 

 

Nové skutočnosti okolo Blakea

Dvadsaťdeväťročného Blakea postrelili ešte v nedeľu, keď sa pokúšal nasadnúť do svojho automobilu. Policajti ho zasiahli sedemkrát do chrbta. Podľa generálneho prokurátora Wisconsinu Josha Paula mal pri sebe nôž. Policajti sa Blakea pokúsili zatknúť s použitím paralyzéra, no neúspešne.

 

img

 

Začalo sa to v NBA 

Protest športovcov odštartovali basketbalisti Milwaukee Bucks, vedenie NBA následne zrušilo tri stretnutia z noci na štvrtok a aj všetky z noci na piatok. Bojkot sa rozrástol aj na bejzbalovú MLB, futbalovú MLS a ženskú WNBA. Pridali sa aj niektoré tímy NFL, ktoré zrušili tréningy. Hráči NHL spočiatku "len" vyjadrili podporu svojím kolegom, no zápasy sa odohrali. Nakoniec sa bojkot presunul aj sem.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona