Heger chce rozhodcovskú komisiu, Matovič neodstúpi, má zodpovednosť za Slovensko

NETKY.SK • 20 August 2022, 16:32 • 2 min
Heger chce rozhodcovskú komisiu, Matovič neodstúpi, má zodpovednosť za Slovensko

BRATISLAVA - Už viem aj to, aké návrhy predstavil premiér liberálom.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger po stretnutí koaličných strán predstavil 5 návrhov, ktoré prezentoval svojim kolegom. Prvým je výmena štátnych tajomníkov na ministerstvách hospodárstva a financií, či dokonca výmena samotných ministerstiev. Ďalším je návrh, aby Richard Sulík a Igor Matovič nechodili na koaličné rady.

 

Predseda vlády navrhol aj rozhodcovskú komisiu, ktorá by rozhodovala o sporoch. Tá by mala 12 hlasov a v prípade remízy by mala finálne slovo SaS. Rovnako navrhuje sankcie za osobné útoky, a to napríklad stratu predsedu výboru či ministerstva. Posledným bodom je zadefinovanie plánu, ako pomôcť občanom v nasledujúcom období.

 

obrazok

 

„Musím skonštatovať, že tri strany v koalícii – OĽANO, Za ľudí i Sme rodina – sa zhodli v tom, že jediným scenárom, ako ukončiť koaličnú krízu, je upustiť od ultimáta zo strany SaS a dohodnúť sa na nových podmienkach koaličnej spolupráce," uviedol  Heger a dodal, že si myslí, že je to „férová ponuka." Podľa Hegera len toto pomôže Slovensku. 

 

Minister financií a predseda OĽaNO Igor Matovič je presvedčený, že neústupčivý postup lídra SaS je motivovaný jeho osobnou antipatiou. Mám pocit, že Sulík trpí posadnutou nenávisťou voči mne," povedal. Nazdáva sa, že vyhlásenia SaS o snahe nájsť cestu na pokračovanie súčasnej vlády sú falošné, podľa neho bol šéf liberálov rozhodnutý povaliť" vládu ešte pred šiestym júlom, keď vypovedal za SaS koaličnú zmluvu.

 

obrazok

 

Na otázku novinárov, či odstúpi zo svojej funckie, ak by odišiel zo svojho postu aj Richard Sulík, Igor Matovič odpovedal, že nevidí ani jediný dôvod na to, aby tak urobil. Dodal, že on na rozdiel od Sulíka cíti zodpovednosť za Slovensko. Poznamenal tiež, že SaS s týmto návrhom rúbe vyššie, ako si zarobila vo voľbách." 

 

Zo sveta: Amerika tajne vyzbrojovala Ukrajinu už pred vojnou, Zelenskyj odmietal byť nahradený



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona