Dres amerického basketbalistu Chamberlaina predali v aukcii za rekordných 1,79 milióna dolárov

NETKY.SK • 19 Jún 2023, 14:30 • 2 min
Dres amerického basketbalistu Chamberlaina predali v aukcii za rekordných 1,79 milióna dolárov

PHILADELPHIA - Dres amerického basketbalistu Wilta Chamberlaina z čias jeho nováčikovskej sezóny v tíme NBA Philadelphia Warriors sa na aukcii predal za rekordnú sumu 1,79 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Dres amerického basketbalistu Wilta Chamberlaina z čias jeho nováčikovskej sezóny v tíme NBA Philadelphia Warriors sa na aukcii predal za rekordnú sumu 1,79 milióna dolárov. Podľa AP ho kúpil filmár Rob Gough.

 

Chamberlain prišiel do NBA v sezóne 1959/60 a hneď mal priemer 38 bodov a 27 doskokov na zápas. Za to získal ocenenie nielen pre najlepšieho nováčika ligy, ale aj to najprestížnejšie pre najužitočnejšieho hráča. Podobný počin neskôr dokázal zopakovať iba jediný hráč a to Wes Unseld z tímu Washington Bullets v roku 1969.

 

Bývalý pivot napokon v NBA nazbieral 31.419 bodov a na čele tabuľky najlepších strelcov histórie bol 38 rokov, až kým ho neprekonal Kareem Abdul-Jabbar v roku 1984. Aktuálne mu patrí 7. miesto. V roku 1972 sa stal MVP finále s Los Angeles Lakers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies