Slovenské MMA na púti k úspechu: Rozhovor s trénerom Marekom Herdom pred MS v MMA

NETKY.SK • 21 November 2023, 12:15 • 2 min
Slovenské MMA na púti k úspechu: Rozhovor s trénerom Marekom Herdom pred MS v MMA

V nadchádzajúcich Majstrovstvách sveta v MMA bude slovenský tím čeliť tvrdým výzvam a očakávaniam. Tréner reprezentácie, Marek Herda, nám v rozhovore prezradil svoje pohľady na mladých a talentovaných bojovníkov, ktorí sa postavia elitnej svetovej konkurencii. S odhodlaním a nádejou v srdci sleduje pokroky svojich zverencov, zatiaľ čo sám stojí pred vlastným osobným míľnikom v svete amatérskeho MMA. V rozhovore tiež zdieľa svoje ambície pre majstrovstvá, očakávania od zápasníkov a prínos ligy MAMMAL pre slovenský šport.

slovakia

left justify in out

Netky: Aké máš očakávania na MS?
Marek Herda: Za mňa je to veľmi zaujímavý tím. Poviem prečo. Harant s Mrabeto ešte pred rokom patrili medzi Youth/mládež, ale ukazujú už v junioroch veľký progres. Ako 18 roční budú medzi juniormi 3 roky, čiže pre nich to bude extrémne ťažké. Brezovský je už aj keď mladým vekom, ale možeme ho pokladať za harcovníka. Ja osobne mu prajem, aby si splnil sen a dočiahol na úspech, ktorý si želá. Eva Erdélyiová po striebre v Belehrade bude chcieť ukáazať svoje kvality a bude sa musieť popasovať aj s očakávaniami a tlakom okolia. Eva je však vždy veľmi dobre pripravená a uvidíme kam až poletíme v nabitej konkurencii. Sami Smaali urobil enormný krok pre svoj prechod do profi scény a určite po poslednom vynikajúcom výkone v Belehrade s Majstrom Afriky a následne zranení si bude chcieť napraviť chuť, V Tirane je znova nabitá konkurencia, špičkoví zápasníci, niekedy je to i o trošku šťasti, ale ideme urobiť výsledok pre Slovenské MMA. Uvidíme tiež ako sa Oleksandryna Kostyk popasuje v jej nabitej kategórii. 

Netky:Čo všetko Vás čaká v Tirane? 
Marek Herda: Nabité zápasy. Zhon, príprava, koncentrácia, tlak, ale i kopec skúseností a zážitkov, Pre mňa osobne to bude tiež veľké, keďže 24.11.2023 ma čaká Valné zhromaždenie za Slovenskú republiku. Už cca rok som v komisii pre vzdelávanie vo svetovej organizácii IMMAF a v pracovnej v skupine pre založenie Eurmmaf. Keďže Immafu chýba už len Európa. Ja dúfam, že sa mi podarí nominovať do štruktúry pre Európu a vybojujem aj na tomto poli pre Slovensko dobrú politickú pozíciu. Mne osobne je cťou byť v štruktúrach najväčšej amatérskej organizácie sveta. Pre Slovenský zvaz MMA sú tieto majstrovstvá sveta znova prelomové, tak ako tomu boko v roku 2021 v Sofii v Bulharsku po zisku zlata a bronzu. 

Netky: Čo chcete dosiahnuť na MS?
Marek Herda: Chcem a prial by som si, aby sme išli čo najďalej je v silách Slovenského MMA a želám si samozrejme medailu pre každého jedného z našich zápasníkov. Dúfam tiež, že prinesieme aj “body” v politickom živote. Pozitivom je skutočnosť, že Daniel Čerpák prinesie certifikát rozhodcu IMMAF. Som veľmi rád a je také zadosťučinenie, že vybudovanie tejto federácie/asociácie/ligy ma stálo nemálo úsilia, ale je super vidieť ako sa postupne posúvame vpred a čo všetko tvoríme. 

Netky: Podľa teba aký prínos má liga MAMMAL pre Slovenské MMA? 
Marek Herda: Jednoznačne obrovský. Keby nebolo tejto ligy, zápasníci by tu neboli vyzápasení v tvrdých a náročných zápasoch a organizácie by nemali z čoho vyberať. Posledné ligové kolo bolo toho dokazom, že Slovenské MMA stále napreduje a teší sa stále väčšej a väčšej obľube. 

Netky:Čo by si chcel odkázať na záver? 
Marek Herda: Držte nám palce, zápasníkom, trénerom, realizačnému tímu a všetkým čo nám pomáhajú akýmkoľvek spôsobom patrí jedno veľké ďakujemV prípade, že chcete s nami spolupracovať či už ako zväzom alebo ligou, neváhajte nás kontaktovať. Každý kto by chcel pomôcť, stále máme transparentný účet, ktorý je stále viditeľný pre všetkých. Ešte raz ďakujeme a sledujte cestu našich mladých bojovníkov.

Sledovat zápasníkov možete na @immafed#2023mmaworlds



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies