Polícia SR: Spôsob ako obísť nariadenie nosiť rúško neexistuje!

NETKY.SK • 27 August 2020, 15:45 • 2 min
Polícia SR: Spôsob ako obísť nariadenie nosiť rúško neexistuje!

BRATISLAVA - Povinnosť nosenia rúška je kontrolovaná a nie je možné ju obísť. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uvádza Polícia SR.

slovakia

left justify in out

Nebezpečný status 

Zároveň upozorňuje na status zverejnený na Facebooku pod menom Alexandra Kovacicova Purlantov, ktorý radí, ako tieto pravidla nedodržiavať. Podľa polície, ak sa budú ľudia riadiť daným statusom, môžu si spôsobiť problémy. Ak totiž pre rady v ňom budú aj nevedome šíriť COVID-19, budú sa zodpovedať v trestnoprávnej rovine, a to za šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

 

 

Prehrešok proti nariadeniu 
Polícia upozorňuje, že trestný zákon postihuje páchateľa, ktorý úmyselne, ale aj z nedbanlivosti, spôsobí alebo zvýši nebezpečenstvo zavlečenia alebo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

 

img

 

Dodáva, že môže ísť aj o trestný čin porušovania povinností za krízovej situácie či trestný čin vyhýbania sa výkonu povinností za krízovej situácie.

 

Pokuta 

Pri osobách, ktoré porušujú nariadenú povinnosť nosiť rúško alebo iný vhodný prostriedok na prekrytie nosa a úst na určených miestach, aj keď nie sú nakazené, sa môže zvažovať udelenie pokuty do 1 659 eur.
 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.sk. Na sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona