Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
6. júl. 2020Patrik
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
08.09.2019 16:30 Gurmán
Sezóna hríbov je tu!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
08.09.2019 16:30 Gurmán

Sezóna hríbov je tu!



BRATISLAVA- Vrátili ste sa z jesennej prechádzky lesom s plným košíkom? Huby na jeseň príjemne spestria a prevoňajú jedálniček. Pridajte ich smelo k mäsu, cestovinám, spravte polievku alebo jednoduchú nátierku.


Hubová nátierka

 

Suroviny:

250 g čerstvé huby podľa vlastného výberu, 2 PL olej, 1 ks stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnak, 1/2 KL drvená rasca, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, 100 g maslo, 1 PL plnotučná horčica

 

 

Postup:

 

Huby opláchneme, osušíme a pokrájame. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do mäkka. Na panvicu vysypeme huby, pridáme rascu a podľa chuti dosolíme a okoreníme. Restujeme kým huby nezmäknú a nepustia vodu. Potom pridáme prelisovaný cesnak a dusíme, kým sa väčšina vody neodparí, odstavíme a necháme chvíľku schladnúť. Potom hubovú zmes presypeme do kuchynského robota alebo mixéra, pridáme na kocky pokrájané maslo a horčicu. Vymixujeme jemnú nátierku, ktorú prípadne ešte dosolíme. Podávame na čerstvom pečive.

 

 

Pečené zemiaky na hubách a víne

 

Suroviny:

1 kg zemiaky, 2 PL rastlinný olej, 1 KL soľ, podľa chuti rasca, mleté čierne korenie, mletá paprika
Huby: 2 PL rastlinný olej, 1 ks veľka cibuľa, 300 g huby (dubáky, kozáky, kuriatka, šampiňóny, ...), 4 strúčiky cesnak, podľa chuti soľ, rasca, mleté čierne korenie
Na podliatie : 1 dl biele víno

 

Postup:
Zemiaky umyjeme (nešúpeme), pokrájame na menšie kocky a navrstvíme na plech. Pokvapkáme olejom a pridáme soľ a koreniny podľa chuti. Všetko spolu premiešame a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút. Medzitým si pripravíme huby: na rozpálenej panvici zahrejeme olej a pridáme na plátky nasekanú cibuľku, ktorú orestujeme do sklovita. Pridáme umyté a na väčšie kúsky pokrájané huby, celé strúčiky cesnaku, rascu, čierne korenie a soľ. 2 minútky orestujeme a stiahneme z plameňa. Po 30 minútach vytiahneme zemiaky z rúry, nasypeme k nim restované huby, premiešame, podlejeme vínom a vrátime naspäť do rúry na 15 až 20 minút. Podávame s čerstvým šalátom alebo ešte lepšie s nakladanou zeleninou.

 

 

Rizoto z dubákov

 

Suroviny:

500 g čerstvé huby, 1 šálka ryža guľatozrnná, 3 PL olej, 1 ks cibuľa väčšia, 1/2 KL morská soľ, 2 g čierne korenie mlete, 1 KL petržlenová vňať sušena
 

Postup:

Huby očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na oleji speníme cibuľu, nakrájanú. Nakrájané huby premyjeme, a dáme na cibuľku. Osolíme,okoreníme a dusíme domäkka. Keď sú huby mäkké, pridáme za šálku ryže. Doplníme vodou a dusíme, pridáme petržlenovú vňať. Počas dusenia premiešavame..ochutnáme, ak je málo slané, posolíme. Rizoto potom odstavíme. 

 

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  pixabay, internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok