Anika IRIS: Eye contact. Mladá speváčka prichádza so svojim v poradí už piatym singlom

NETKY.SK • 22 September 2023, 11:32 • 2 min
Anika IRIS: Eye contact. Mladá speváčka prichádza so svojim v poradí už piatym singlom

Šikovní teenageri v lete veľa koncertovali, okrem iného vystúpili aj na festivale Pohoda, na jeseň sa tešia na spoločný koncert s kapelou Para v Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Prichádza na trh nový singel s názvom „Eye contact“. Je autorkou hudby aj textu.

Odozva na užívanie si života naplno

„Skladba je živou hudobnou odozvou na krásu užívania si života a odhodlania nepremáhať sa starosťami. Melódia pulzuje  energiou a radostným rytmom, vytvárajúc  atmosféru, v ktorej sa ľudia môžu odreagovať a prežívať momenty naplno“... opisuje charakter songu Anika.

Tak ako pri debute „Alive“, aj túto skladbu produkoval Adrián Líška a o master sa postaral Samuel Pospíšil.
Hudobný základ sa nahrával v štúdiu RUNNER v Malinove, spevová linka, vokály, postprodukcia sa realizovali u producenta.

„Demo „Eye contact“ malo silný nádych živelného grunge, ale nakoniec sme s producentom song obliekli do moderného šatu so súčasným soundom s množstvom elektroniky“,  dopĺňa bassgitarista Miroslav Tallo.


K Anikinej kapele ešte neodmysliteľne patria aj bubeník Patrik Horňáček a gitarista Samuel Varga. Singel dostal zaujímavú vizuálnu podobu. Točilo sa v rôznych exteriéroch Bratislavy, v industriálnej hale v Stupave a atraktívne
zábery vznikli aj v ateliéri kameramana Stanislava Gužáka, ktorý stojí za videoklipom.
     

 

 

Časovo náročné nakrúcanie

„Nakrúcanie klipu bolo časovo, ale aj fyzicky náročné. Najviac nám dali zabrať „kapelové“ zábery, ktoré sa točili na 2. poschodí priemyselnej haly. Všetky nástroje, aparatúru, filmovú techniku bolo potrebné vynosiť po schodoch. V ten deň bolo krásne slnečno, no však horúco a všetky okná haly sme museli zatemňovať čiernymi plachtami, aby vynikli svetelné efekty. Aby toho nebolo málo, v 2. deň nakrúcania som musel absolvovať zubné vyšetrenie, ktoré sa ale kameraman rozhodol natočiť a zakomponovali sme ho do dejovej línie klipu“ , s úsmevom dodáva bicman Paťo J.

Šikovní teenageri v lete veľa koncertovali, okrem iného vystúpili aj na festivale Pohoda, na jeseň sa tešia na spoločný koncert s kapelou Para v Trenčíne.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text/foto: Richard Gužák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies