Slovenské firmy predstavia projekty pre otvorenie partnerstva s Rovníkovou Guineou

NETKY.SK • 31 December 2023, 07:44 • 2 min
Slovenské firmy predstavia projekty pre otvorenie partnerstva s Rovníkovou Guineou

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec prijal minulý týždeň ministerského zástupcu Rovníkovej Guiney Justina Obamu.

slovakia

left justify in out

Podľa slov štátneho tajomníka Rastislava Chovanca sa partneri zhodli na otvorení spolupráce, na základe ktorej predstavia slovenské firmy niekoľko projektov s návrhmi realizácie v tejto časti afrického kontinentu.

„Diskutovali sme aj o možnom posilnení a rozvoji vzťahov prostredníctvom honorárnych konzulátov. V Rovníkovej Guinei je zároveň vybudovaných viacero kvalitných dovolenkových rezortov, krajina dokáže ponúknuť výnimočné zážitky pre slovenských cestovateľov, veľký priestor preto vidíme tiež v rozvoji turizmu,“ priblížil Rastislav Chovanec s tým, že Rovníková Guinea je jeden z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich štátov Afriky s bohatými ložiskami ropy.

Získané príjmy jej umožňujú investovať do budovania infraštruktúry, turizmu a digitálnych technológií.

Ministerský zástupca Rovníkovej Guiney Justino Obama prišiel na Slovensko stráviť vianočné sviatky v prítomnosti svojej dcéry, slovenskej speváčky Martiny Kmeťovej, ktorá je známa pod umeleckým menom Tina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Štátny tajomník Rastislav Chovanec prijal ministerského zástupcu Rovníkovej Guiney Justina Obamu. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies