Na väčšine Slovenska môže výdatnejšie pršať, na horách sa rozfúka

NETKY.SK • 25 September 2020, 09:07 • 2 min
Na väčšine Slovenska môže výdatnejšie pršať, na horách sa rozfúka

BRATISLAVA - Na väčšine Slovenska môže v piatok od poludnia výdatnejšie pršať. Na hrebeňoch Tatier a Nízkych Tatier očakávajú meteorológovia silnejší vietor.

slovakia

left justify in out

Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na webovej stránke, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

 

Výstraha pred dažďom platí pre všetky samosprávne kraje, s výnimkou Prešovského. Miestami môže spadnúť 35 až 50 milimetrov zrážok. "Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia s tým, že výstraha platí do soboty (26. 9.) do 12.00 h.

 

 

Silnejší vietor očakáva SHMÚ na hrebeňoch Tatier a Nízkych Tatier. Výstraha platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja od 10.00 do 18.00 h. Vietor môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

 

Meteorológovia zároveň upozorňujú na výskyt hmiel na väčšine Prešovského, Košického a Žilinského kraja. Výstraha prvého stupňa pred výskytom hmly platí v piatok do 9.30 h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies