Zuzana Čaputová vyzvala Putina, aby vrátil Krym

NETKY.SK • 23 August 2022, 18:52 • 2 min
Zuzana Čaputová vyzvala Putina, aby vrátil Krym

BRATISLAVA - Prezidentka o výzve, ku ktorej sa za Slovensko pripojila, informovala na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Dnes som sa pripojila k online summitu Krymskej platformy, ktorú otvoril ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a kde som opätovne vyjadrila podporu Slovenska Ukrajine," uviedla Zuzana Čaputová. 

 

img


„Na summite vystúpili aj nemecký kancelár Olaf Scholz, francúzsky prezident Emmanuel Macron, poľský prezident Andrzej Duda, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, japonský premiér Fumio Kišida alebo kanadský premiér Justin Trudeau. Pripojilo sa k nemu takmer 60 svetových lídrov, medzi nimi predstavitelia štátov G7, EÚ, NATO, ako aj viacerých štátov Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky," informovala prezidentka na sociálnej sieti. 

 

img


„Krym je Ukrajina. Zákon je zákon. Takto jednoducho sa dá zhrnúť základné posolstvo z druhého ročníka tohto samitu. V spoločnom vyhlásení sme uviedli, že zvrchovanosť a územná celistvosť Ukrajiny musia byť plne rešpektované, napísala hlava štátu a dodala: 


„Vyzvali sme Rusko, aby bezodkladne ukončilo okupáciu Krymu a mesta Sevastopoľ a aby rešpektovalo ľudské práva všetkých obyvateľov polostrova, vrátane etnických Ukrajincov a krymských Tatárov, a ukončilo perzekúciu všetkých, ktorí nesúhlasia s ilegálnou okupáciou Krymu."

 

Zo sveta: Zelenskyj: Oslobodzujeme od Rusov Európu i celý svet



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies