Kormidelník Arsenalu Arteta po zranení Timbera vyjadril obavy z nahusteného kalendára

NETKY.SK • 17 August 2023, 18:00 • 2 min
Kormidelník Arsenalu Arteta po zranení Timbera vyjadril obavy z nahusteného kalendára

LONDÝN - Tréner futbalistov Arsenalu Mikel Arteta vyjadril obavy z prehusteného termínového kalendára. Reagoval tak na viacero prípadov zranenia kolena, ktoré postihli hráčov už na začiatku novej sezóny. Úradujúcemu vicemajstrovi Anglicka sa už zranila letná posila do obrany, Jurrien Timber prišiel o väčšinu sezóny.

slovakia

left justify in out

Holanďan si poškodil predný skrížený väz v zápase 1. kola proti Nottinghamu. Tvorca hry Aston Villy Emu Buendia bude mimo hry pravdepodobne celú sezónu, problémy s kolenom má aj Kevin De Bruyne z Manchestru City. Realu Madrid sa v uplynulom týždni zranili brankár Thibaut Courtois i stopér Eder Militao. "Treba myslieť na hráčov, ale ako to majú robiť kluby? Majú akceptovať, že prioritu majú dostať iné súťaže? Musíme si naozaj sadnúť a začať diskutovať nad harmonogramom. Pre najbližších 36 mesiacov je však už neskoro. Mám veľké obavy," pripomenul Arteta podľa AP.

 

Kouč Arsenalu zdôraznil, že futbalistov najbližšie tri roky čakajú majstrovstvá Európy, MS klubov premiérovo s 32 tímami i majstrovstvá sveta, ktoré po rozšírení na 40 účastníkov potrvajú o týždeň dlhšie. Španielsky kormidelník pripustil, že zranenie Timbera je pre neho veľkým škrtom cez rozpočet. "Angažovali sme ho s jasnými zámermi. Je evidentné, že ich v tejto sezóne nedokáže naplniť. Musíme sa prispôsobiť. Takéto veci sa nanešťastie vstávajú," povzdychol si Arteta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: The Mirror
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies