Slovenská startupová komunita v septembri ovládne pobrežie Limassolu. Technologický festival Reflect sľubuje nadupaný 6. ročník so 100 rečníkmi, 200 startupmi a 8 000 účastníkmi

NETKY.SK • 1 August 2023, 15:00 • 2 min
Slovenská startupová komunita v septembri ovládne pobrežie Limassolu. Technologický festival Reflect sľubuje nadupaný 6. ročník so 100 rečníkmi, 200 startupmi a 8 000 účastníkmi

LIMASSOL - Prepojenie technologických nadšencov a investorov z troch regiónov – Európy, Blízkeho východu a Severnej Afriky. To je najväčší technologický festival Reflect aj v slovenskej réžii, ktorý sa tento rok na jeseň znova odohrá na Cypre, tentokrát 20. a 21. septembra. Spoluzakladatelia Dušan Duffek a Stylianos Lambrou sľubujú dva dni plné nabitého programu, ktorého sa zúčastní viac ako 200 inovatívnych startupov, približne 100 rečníkov na 5 scénach, 70 renomovaných investorov a viac ako 8 000 účastníkov. Vďaka napojeniu na slovenský startupový ekosystém, má navyše Reflect povesť neoficiálneho teambuildingu slovenskej startupovej komunity. Startupisti a investori zo Slovenska a susedných Čiech technologický festival využívajú ako príležitosť na networking v unikátnej prímorskej atmosfére druhého najväčšieho mesta Cypru.

slovakia

left justify in out

„Na Reflect dnes cestuje už niekoľko stoviek Slovákov a Čechov, pričom toto číslo sa každý rok zvyšuje. Festival pre nich prináša reálnu hodnotu v rámci medzinárodného networkingu a možnosť prezentovať inovácie na unikátnej geografickej križovatke troch kontinentov,” predstavuje festival spoluzakladateľ Dušan Duffek, ktorý stojí za viacerými projektami podporujúcimi stredoeurópske startupové prostredie, vrátane VC fondov Zero One Hundred a Zero Gravity Capital, či coworkingových priestorov Campus Cowork v Bratislave.

 

Cyprus sa premení na technologickú promenádu

Reflect Festival je jedno z najrýchlejšie rastúcich podujatí v regióne na pomedzí južnej Európy, Blízkeho Východu a Severnej Afriky. Ambiciózny program šiesteho ročníka predstavuje najnovšie technologické trendy, ktoré prúdia do inovačného ekosystému. Event má výrazný dopad pre startupovú komunitu nielen v regióne, ale aj v rámci prepájania podnikateľov z Európy, Blízkeho Východu a Severnej Afriky. Program kladie dôraz na vymieňanie skúseností, vzdelávanie a predovšetkým networking medzi zakladateľmi, startupmi, investormi, poprednými technologickými firmami a predstaviteľmi vlád či neziskoviek.

 

„Reflect je skutočne mestský festival – centrum a prímorská promenáda budú plné našich aktivít. V podstate zmeníme mesto, vrátane jeho námestí, reštaurácií a parkov, na niečo, čo nazývame ‘playground of doers,’” hovorí spoluzakladateľ Reflect Stylianos Lambrou.

Ambiciózny program a súťaž pre startupy

Festival bude hostiť približne 100 medzinárodných rečníkov na niekoľkých stageoch rozmiestnených v centre a na pobreží Limassolu. Old Port Stage bude určený predovšetkým pre startupy, founderov a investorov. “Pripravujeme aj úplne nový prvok programu – startupovú súťaž ReflectX, ktorá upriami pozornosť na výber z najsľubnejších mladých firiem, predovšetkým z regiónu,” hovorí Dušan Duffek. Víťaza čaká balík cien, vrátane finančnej odmeny 15 000 eur či Cyprus Startup Destination Package, vďaka ktorému môže najlepší startup pobudnúť na Cypre a zvážiť ostrov ako ideálnu destináciu pre otvorenie pobočky. Microsoft poskytne víťazovi miesto vo svojom globálnom startupovom programe Microsoft for Startups FoundersHub, čo znamená až 150 000 dolárov v Azure kreditoch zadarmo a podporu od biznisových alebo technologických expertov a mentorov z Microsoft networku. Všetky ceny sú zverejnené na webovej stránke ReflectX, pričom novinky stále pribúdajú. 

 

Fanúšikovia technológií sa môžu tešiť na Carob Mill Stage a témy ako fintech, blockchain, gaming, Web3 a budúcnosť internetu. Na prímorskej promenáde sa zas budú nachádzať stage Molos a Pier, ktoré sa budú sústrediť na širokú škálu populárnych tém, vrátane technologických noviniek, budúcnosti práce, fyzického aj duševného zdravia, budúcnosti spoločnosti či udržateľnosti. Okrem prednášok a panelových diskusií, budú k dispozícii aj praktické workshopy a privátne diskusie v úzkom kruhu.


 
Medzi prvými potvrdenými rečníkmi sú Loulou Khazen Baz (Managing Partner, Spade Ventures), Lubo Smid (CEO & Founder, STRV), Leanne Elliott-Young (CEO & Co-Founder, Institute of Digital Fashion), Mergim Cahani (Founder a CEO, Gjirafa), či Alexandra Balkova (Partner a Head of Portfolio, Startup Wise Guys). Rečníci, samozrejme, stále pribúdajú a čoskoro sa očakáva ohlásenie ďalších veľkých mien z Európy aj USA.

 

Rozšírené startupové expo a ešte viac networkingu

Expo časť festivalu sa tento rok výrazne rozširuje. Vystavovať bude až okolo 200 firiem, vrátane medzinárodných startupov, scale-upov aj významných technologických hráčov, ktorí ukážu svoje novinky, služby a inovácie. Partneri eventu pripravujú rôzne interaktívne aktivity, takže v areáli rozhodne bude čo robiť. “Tešíme sa, že také množstvo biznisov vidí hodnotu v tom, koľko zaujímavých ľudí, klientov a investorov u nás môžu stretnúť. Expo sa bude rozprestierať cez celé mesto, takže technológie a inovácie budú ozaj v centre diania,” hovorí Lambrou.

 

Veľký dôraz bude kladený aj na networkingové príležitosti. Účastníci sa budú môcť stretnúť vo vyhradených salónikoch pre investorov, startupy, C-level a VIP hostí. Pomoc pri stretávaní sa im poskytne aplikácia na báze AI. Samozrejmosťou sú aj večerné párty, networkingové obedy a meetupy. “Networking je pre nás alfou a omegou, takže robíme všetko pre to, aby sa ľudia na Reflecte stretávali a rozprávali so starými známymi i novými ľuďmi. Festival má meno ako veľmi otvorené, neformálne miesto s ‘rodinnou’ atmosférou, ktorú si chceme uchovať napriek tomu, že sa stále zväčšujeme. Táto autentickosť a skvelá atmosféra má merateľný pozitívny vplyv v rámci budovania biznisových prepojení pre jednotlivých účastníkov, aj pre širší ekosystém,” uzatvára Alexander Jahn, Managing Partner Reflectu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Gabiel Friedel / Zero One Hundred Foto: Startitup
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies