Premiér skritizoval Sulíkov pandemický plán, označil ho za "cestu do pekla"

NETKY.SK • 23 November 2020, 15:07 • 2 min
Premiér skritizoval Sulíkov pandemický plán, označil ho za "cestu do pekla"

BRATISLAVA - Plán strany Sloboda a Solidarita (SaS) je podľa predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) nezodpovedný a je to „cesta do pekla“.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér to povedal pred dnešným rokovaním Ústredného krízového štábu. Matovič tiež doplnil, že ak by plán SaS platil, tak západné Slovensko by mohlo byť zelené a nezaujíma ho, že na východ od Nitry to „horí“. Podľa jeho názoru je dôležité sledovať to, či sa neplnia nemocnice.

 

Sulíkov plán je kompilát
Premiér plán predsedu SaS Richarda Sulíka kritizuje. Matovič sa domnieva, že časti plánu strana iba okopírovala z Česka, niečo z ministerstva zdravotníctva a tak vytvorili kompilát.

 

img

 

„Figu borovú máme plán,“ povedal predseda vlády. Tvrdí, že Sulíkovi nedal úlohu, aby pripravil takýto plán, ale aby priniesol alternatívu voči komunitnému testovaniu.

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ Minister hospodárstva Richard Sulík predstavil vlastný pandemický plán

 

Semafor zdravia obsahuje špecifické opatrenia
Základnou myšlienkou plánu SaS, ktorý dnes predstavili, je rozlišovať medzi málo a veľmi nakazenými regiónmi. Semafor zdravia je rozdelený na osem kapitol, prvá sa týka všeobecných podmienok, ktoré platia vždy. Súčasťou semaforu sú zároveň špecifické opatrenia.

 

Tie budú jednotlivým regiónom prideľované podľa toho, aká je v ňom epidemiologická situácia. Celé Slovensko je v pláne SaS rozdelené na 36 častí podľa jednotlivých obvodov regionálnych úradov verejného zdravia.

 

img

 

Každá takáto časť Slovenska by mala pridelené skóre. To by určovali štyri veličiny, a to počet nakazených na 100-tisíc obyvateľov, počet nakazených ľudí nad 65 rokov na 100-tisíc obyvateľov z tejto vekovej skupiny, rýchlosť ako sa vírus šíri a pozitivita, teda koľko percent z urobených testov bolo pozitívnych.

 

Prečítajte si tiež: Pozrite si bilanciu z dobrovoľného testovania, ktoré sa uskutočnilo v priebehu víkendu. Krivka pozitívnych mierne stúpla



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies